Vriend

 • Vrienden geven het prachtige en unieke Landgoed steun en vriendschap. Met uw vriendschap draagt u bij aan het behoud van het landgoed, het kasteel en de collectie. Stichting Duivenvoorde is geheel aangewezen op eigen inkomsten, fondsen, giften en sponsorgelden. De kosten voor het in stand houden van het bijzondere kasteel met de prachtige kunstcollectie, het wandelpark en alle 20 rijksmonument op het landgoed zijn hoog. 

  Word VRIEND van Duivenvoorde

  Door VRIEND van Duivenvoorde te worden steunt u al voor een klein bedrag per jaar het behoud en de ontwikkeling van dit landgoed in de randstad.

  U wordt uitgenodigd voor diverse activiteiten waaronder de jaarlijkse opening van het museumseizoen in maart en de jaarlijkse Vriendenlezing in het najaar in de Marotzaal bij het haardvuur. Daarnaast wordt u altijd als één van de eerste op de hoogte gesteld van nieuws en ons activiteitenaanbod. U ontvangt per jaar vier toegangskaarten voor het kasteel voor eigen gebruik of om cadeau te geven.

  Voor € 50,00 per jaar (of als u wilt meer) bent u al VRIEND van Duivenvoorde!

  Ja, ik word vriend van Duivenvoorde!

  Duivenvoorde vormt, binnen het drukst bevolkte gedeelte van Nederland, een unieke groen oase van rust en schoonheid die zonder financiële steun van particulieren en andere partijen niet behouden kan worden. Samen met ruim 100 vrijwilligers en een klein team van 6 stafmedewerkers, doen wij er alles aan om deze schitterende plek voor u toegankelijk te houden en u de mogelijkheid te geven om mooie momenten op Duivenvoorde te kunnen vieren en beleven.

  Een van de projecten die we met steun van onze vrienden hopen te realiseren is de restauratie van een van de schatten uit ons depot: het pastelportret van de negentiende-eeuwse kasteelheer Nicolaas Johan Steengracht (1806-1866). Het portret is een onmisbaar onderdeel van het verhaal van Duivenvoorde.

  Rond 1800 erfde Henriette Neukirchen genaamd Nyvenheim als tienjarig meisje Duivenvoorde. Het kasteel was op dat moment niet meer dan een bouwval, toe aan grondige renovatie. Men stond zelfs op het punt het af te breken, de stenen waren immers meer waard dan het huis zelf. Toch werd Henriette verliefd op de plek en niet alleen op de plek. Enkele jaren later ook op de steenrijke Nicolaas Johan, een telg uit het Zeeuwse geslacht Steengracht.

  Samen gingen ze van Duivenvoorde houden. Ze knapten het op en gaven het huis een nieuwe lente. Toch representeert vandaag de dag alleen het portret van Henriette dit mooie verhaal. Het portret van haar echtgenoot ligt met een rood onderstreept 'niet kantelen' in het depot. De pastel laat los van de drager en om het portret verantwoord aan het publiek te kunnen tonen, moet deze gerestaureerd worden. Een ingrijpende restauratie waarvoor we uw hulp nodig hebben. 

  Door Vriend te worden, helpt u projecten als deze te realiseren. Maar er is nog veel meer. Een greep uit de noodzakelijke investeringen voor de komende jaren:

  - Schilderen van buitenzijde en onderhoud van kasteel

  - Restauratie van het unieke koetshuis waar nu onze rijtuigen staan opgesteld

  - (Verdere) digitale ontsluiting van de collectie

  - Verduurzamen en vernieuwen van verlichting in het kasteel

  - Verduurzamen gebouwen en energietransitie

  - Restauratie textiele aankleding van de Blauwe Logeerkamer, Turkse Kamer, Oosterlandse Kamer en Porseleinkamer

  - Onderhoud park en lanen voor de fietsers en wandelaars op het landgoed

  - Het organiseren van (meer) evenementen voor jong en oud, speciale tentoonstellingen en lezingen

  - Ontwikkelen van educatief aanbod  

  Ja, ik word vriend van Duivenvoorde!

   

  Deel deze pagina