Plan uw bezoek

Welkom op Kasteel Duivenvoorde

Duivenvoorde

Plan uw bezoek

Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Breng een bezoek aan het kasteelmuseum, maak een wandeling door het park en verwonder u over de rijke historie van het kasteel en landgoed.

Openingstijden

Wandelpark – Geheel het jaar
Alle dagen; 08.00 – 19.30 uur

Kasteel & Museum
Woensdag tot en met zondag

11.30 – 16.00 uur

Landgoedwinkel
Woensdag tot en met zondag

12.00 – 16.30 uur

Bezoek het park

Kom wandelen en genieten van de groene oase. Geheel het jaar geopend.

Kasteel & Museum

Bezoek het museum en de tentoonstelling Bloeiend Duivenvoorde.

Kasteel- en landgoedwinkel

In de Groene Salon bevindt zich de mooiste kasteel- en landgoed winkel.

Rondleidingen

Duivenvoorde is rijk aan verhalen, onze gidsen vertellen u graag meer over de geschiedenis van het kasteel en landgoed. U kunt de rondleidingen individueel boeken of een exclusieve groepsrondleiding boeken.

Zomer op Duivenvoorde

Deze zomer is er voor jong en oud van alles te doen op Duivenvoorde. Van tuinconcerten tot rondleidingen en van een bezoek aan de tentoonstelling tot de familie-doorgeef-audiotour.  

Agenda

Wat is er binnenkort te doen op Kasteel Duivenvoorde?

Juli & augustus: Museum op woensdagen extra open!

In de maanden juli en augustus is het museum extra open. Bezoek de tentoonstelling ‘Bloeiend Duivenvoorde’ middels een audiotour of met een rondleiding op woensdagen om 12.30 uur.

Zondag 14 augustus; Snaterse & Witteveen, Botanica – Zeg het met bloemen

Wegens groot succes vorig seizoen heeft Duivenvoorde muziek duo Botanica weer gevraagd om op te treden in onze tuin met het programma ‘Zeg het met bloemen’.

2, 3, 9 en 10 augustus: Museumkaart arrangement

Het kasteel en het park zitten vol bijzondere en bloeiende verhalen. Laat u in het park meevoeren langs de rijtuigen, hoor alles over hoe de tuinbazen de tuin met de meeste precisie onderhielden of droom in het kasteel weg bij de mooiste jurken en het meest bijzondere porselein. Voorafgaand aan de rondleiding wordt u ontvangen met een kop koffie of thee met iets lekkers in de prachtige Marotzaal.

Parkeren

Bereikbaarheid van Duivenvoorde

Kan ik mijn auto parkeren?

Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren op ons eigen parkeerterrein. De parkeerplaats bevindt zich aan het einde van de oprijlaan aan de rechterzijde.

Vanaf 1 april a.s. geldt er op de parkeerplaats van Duivenvoorde de verplichting tot betaald parkeren. Met de aanschaf van een parkeerkaart draagt u bij aan de instandhouding van Landgoed Duivenvoorde. De parkeerplaats bevindt zich aan het einde van de oprijlaan aan de rechterzijde. Op ons landgoed is het niet toegestaan op elders te parkeren dan op de parkeerplaats.

Waar kan ik een parkeerkaart kopen

Bij aanschaf van tickets in onze webshop kunt u een parkeerkaart vooraf online boeken. Daarnaast kunt u deze ook aanschaffen aan de ticketautomaat tegenover de ingang naar de parkeerplaats rechts van de ingang van de ommuurde tuin. Parkeren op de parkeerplaats van Duivenvoorde kost € 3,00 per dag of € 25,00 per jaar.

Kan ik ook op de fiets komen?

Komt u op de fiets, dan kunt u parkeren in de gratis fietsenstalling op de parkeerplaats.

Toegankelijkheid kasteel

Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn, dit vanwege de vele trappen in het kasteel.

Fietsroutes

Vanaf het Landgoed & Kasteel zijn verscheidende prachtige fietsroutes, door de duinen en landgoederen te volgen.

Overig

Honden

Honden zijn vanwege het kwetsbare karakter van de flora en fauna op het landgoed helaas niet welkom, ook niet aangelijnd.

Drones

Duivenvoorde is een bewoond particulier landgoed. Het maken van opnames met drones is daarom niet toegestaan. 

Uw activiteit op het landgoed

Het park is opengesteld voor individueel bezoek, maar is geen openbaar terrein. Dat betekent dat het niet is toegestaan om zonder schriftelijke toestemming uw eigen activiteiten (denk aan fotoreportages, rondleidingen of cursussen) te organiseren op het landgoed. Neem voor meer informatie contact op via info@kasteelduivenvoorde.nl.

Aansprakelijk

Duivenvoorde is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of beschadiging van uw eigendommen tijdens uw bezoek aan het kasteel en park.

Scroll naar top