Bezoek het park

Zowel het kasteel als het park van Duivenvoorde zijn een officieel Rijksmonument. In de negentiende eeuw zijn de tuinen in Engelse landschapsstijl aangelegd door tuinarchitect J.D. Zocher jr. In het wandelpark is deze historische ambiance nog steeds voelbaar. Loop langs de slingerpaden, over de bruggen en sta af en toe eens stil bij de zichtlijnen over het landgoed, en ervaar wat Zocher bedoelde met zijn tuinontwerp. Behalve wandelen door het park, maakt het landgoed  deel uit van uitgebreide regionale wandeltochten en fietsroutes. Duivenvoorde is een groene oase in de drukke randstad. Maak een wandeling of fietstocht en sluit af met een heerlijke lunch of koffie in Hof van Duivenvoorde in de Leidsche tuin of bij het Eiland van Ome Nick aan de Veurseweg.

Het Engelse Landschapspark met schitterende doorkijkjes, lanen, bruggen en slingerpaden kent een bijzondere flora en fauna. In het park zijn veel verschillende soorten vogels; de ijsvogel, de groene specht en talloze andere dieren zoals pauwen, eekhoorntjes, vleermuizen en reeën. Ook zijn er zeldzame plantensoorten, waaronder stinzenflora, bloemen en vele verschillende boomsoorten. Wilt u tijdens uw wandeling van alles te weten komen over de geschiedenis van het landgoed, de rijtuigen of de bijzondere planten en dieren? Hier onder een overzicht van onze multimedia wandelingen

Agenda

Actueel overzicht van alle evenementen.

Multimedia wandeling

Wilt u tijdens uw wandeling\genieten van alle bijzondere verhalen van het landgoed? Activeer dan onze nieuwe multimediawandeling!

Geschiedenis

Bekijk hier de tijdlijn met 800 jaar geschiedenis.

Rondleidingen

Duivenvoorde is rijk aan verhalen, onze gidsen vertellen u graag meer over de geschiedenis van het kasteel en landgoed. U kunt de rondleidingen individueel boeken of een exclusieve groepsrondleiding boeken.

Bezoek aan het park

Met de aankoop van een wandelticket en/of parkeerkaart draagt u bij aan het kostbare onderhoud van het landgoed. U koopt uw tickets in de ticketautomaat, nabij de brug ingang park.

Los wandelticket€ 1,50
In bezit van museumticketGratis
Museumkaart (voormalig museumjaarkaart)Niet geldig voor parkbezoek
Vrienden van DuivenvoordeGratis

Vrienden van Duivenvoorde mogen gratis wandelen en parkeren, daarnaast ontvangen zij 4 toegangskaarten tot het museum. Meer informatie over Vrienden van Duivenvoorde is te lezen via Vriend

Scroll naar boven