Adopteer een boom

En vier het leven op Duivenvoorde

Vier het leven. Gedenk, herdenk. Markeer en koester. Het leven kent veel bijzondere momenten. Mensen die we willen herdenken en momenten die we koesteren. De geboorte van je (klein)kind, het vinden van je lief of het bereiken van een mijlpaal. Maar ook het herdenken van mensen die zijn overleden.

Nu is er een prachtige plaats om dit te doen. Je kunt op landgoed Duivenvoorde een boom adopteren. Een mooie oude eik aan de Voorlaan, een jonge of nieuwe beuk of linde in het park met schitterende vergezichten, lanen en slingerpaden of een fruitboom in de boomgaard van de Leidse Tuin.​

Het kasteel dat veel momenten heeft beleefd met de families die er woonden, zet de traditie voort door het landgoed open te stellen om nieuwe momenten te koesteren en te vieren. Met het adopteren van een boom draag je bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Landgoed Duivenvoorde: unieke natuur in een overvolle Randstad. Wij beloven op duurzame wijze het landschap te beheren en te behouden.

Tijdens een wandeling over het landgoed met één van onze mensen, zoekt u de boom uit die het beste bij u past. Als u een keuze heeft gemaakt krijgt u een kaart met de locatie van de boom en een certificaat.
Binnen een maand plaatsen wij een houten paaltje bij de boom met daarop een bordje met uw tekst (maximaal 140 lettertekens) en de Latijnse naam van de boom.

We bespreken de mogelijkheden die er zijn om van de onthulling een bijzonder moment te maken. Een buitenlunch bij de boom, borrel op het landgoed of diner in het kasteel zijn mogelijk.

In persoonlijke video’s vertellen een aantal boomadoptanten graag meer over hun verhaal achter hun adoptieboom:

Fiscaal voordeel Stichting Duivenvoorde heeft de culturele ANBI–status, daarmee is uw particuliere gift voor 125% aftrekbaar in de inkomstenbelasting bij een verbintenis voor vijf jaar. Voor de aftrek van vijfjaarlijkse giften vanuit uw bedrijf geldt een multiplier van 50% via vennootschapsbelasting.

Jonge Boom

Verspreid over het park staat een flink aantal jonge bomen. Deze zijn een aantal jaar geleden geplant als onderdeel van het herstelplan van het park rond het kasteel. Het zijn diverse soorten waaronder de beuk, linden, tulpenbomen, de acacia en ook de moeras eik en nog meer bijzondere soorten. Deze bomen staan zowel in lanen als solitair dus alleen maar ook in groepjes op diverse mooie en rustige plekken in het park. Dit zijn bomen met toekomst die nog een heel leven voor zich hebben. 

​Tien jaar € 350,-
Vijfentwintig jaar € 700,-

Bordje met 140 lettertekens en Latijnse naam boom

Fruitboom

In met name de Leidsche tuin staan ruim 60 fruitbomen, peren maar voornamelijk appels in de nu bekende rassen als de Goudrenet, Jonagold en Elstars. In het vroege voorjaar geven deze bomen een gloed aan bloesem en in de late zomer of het najaar vruchten die gebruikt worden in de keuken van het restaurant de HOF. Een fruitboom geeft dus het hele jaar plezier. Sommige fruitbomen verkleuren ook nog eens prachtig in de herfst. Naast de 60 fruitbomen in de tuin, zullen op Duivenvoorde ook nieuw fruitbomen geplant worden. 

Tien jaar € 750,-
Vijfentwintig jaar € 1500,-

Bordje met 140 lettertekens en Latijnse naam boom

Parkboom

Het kasteelpark is bekend en bemind om zijn vele bomen en dan met name de wat oudere exemplaren. Met het klimmen van de jaren herbergt een boom ook steeds meer leven in de vorm van vogels, insecten en ook vleermuizen. Diverse vrijstaande (solitairen) bomen zijn overal in het park waaronder oude Beuken (groene en rode), enorme Eiken (zomereik, moeras eik, Turkse eik, Amerikaanse eik), Taxus, Linde, Platanen, Zwarte walnoot, Kastanje, Tulpenboom, Moeras Cyprus, Esdoornsoorten, en nog veel meer.

​Tien jaar vanaf € 2.500,-
Vijfentwintig jaar vanaf € 5.000,-

Laanboom

Wie het schitterende park van Duivenvoorde betreedt ziet het meteen, de prachtige oude Eiken langs de oprijlaan. Ook de flinke Lindes en Beuken langs de andere lanen vormen de weg die bewandeld kan worden. Deze lanen dragen geschiedenis. Hier en daar is een boom  vervangen door jongere bomen, maar het overgrote deel van de laanbomen zijn oud, statig, respectvol en diepgeworteld met de geschiedenis van het Landgoed Duivenvoorde.

​Tien jaar vanaf € 1.000,-
Vijfentwintig jaar vanaf € 2.000,-

Bankje Verspreidt over het wandelpark staan bankjes, ook de bankjes kunt u adopteren.

Tien jaar € 2500,-
Vijfentwintig jaar € 5000,-

Bordje met 140 lettertekens, naast bankje

Wilt u meer informatie?

Algemeen contactformulier

Naam(Vereist)

Scroll naar boven