Castle Duivenvoorde frontside

Kasteel & Museum

De eerste vermelding van ‘Duvenvoirt’ dateert uit 1226 Toen was het nog een vierkante verdedigingstoren, een zogenaamde donjon. In opdracht van Johan van Wassenaer kreeg het kasteel in 1631 zijn huidige uiterlijk. Duivenvoorde was altijd een zomerverblijf in familiebezit, totdat het in 1960 door de laatste eigenaresse in een stichting werd ondergebracht. Sindsdien zijn het kasteel en het wandelpark te bezoeken, vinden er mooie evenementen plaats en is er op Duivenvoorde van alles te beleven.

Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Het kasteel is te bezoeken op eigen gelegenheid (met een audiotour) of reserveer een exclusieve (groeps)rondleiding met een onderwerp of verdiepend thema naar keuze.  Jaarlijks is er een wisselende tentoonstelling in het museum.

Geschiedenis

Bekijk hier de tijdlijn met 800 jaar geschiedenis.

Verhalen van Duivenvoorde

Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Lees hier een aantal uitgelichte verhalen.

Bekijk de vertrekken van het Kasteel

Komende activiteiten in het Kasteel

19 December: Winterslaap op Kasteel Duivenvoorde

Vanaf 19 december is het museum gesloten. Het wandelpark is het gehele jaar toegankelijk. Voor vergaderingen en bijeenkomsten is het Kasteel wel geopend.

Vanaf april is het museum weer open met een nieuwe tentoonstelling.

Vanaf april 2023: Iedere donderdag en zondag 11.30u. Kasteelrondleiding

Iedere donderdag en zondag om 11.30 uur kunt u een Kasteelrondleiding bijwonen.

Vanaf april 2023: Iedere donderdag en zondag 13.30u Historische tuinrondleiding

Iedere donderdag en zondag om 13.30 uur een historische tuinrondleiding, ontdek meer over de geschiedenis van de tuinen en het landgoed.

Winkelwagen
Scroll naar boven