Castle Duivenvoorde frontside

Bezoek het Kasteel & Museum

De eerste vermelding van ‘Duvenvoirt’ dateert uit 1226 Toen was het nog een vierkante verdedigingstoren, een zogenaamde donjon. In opdracht van Johan van Wassenaer kreeg het kasteel in 1631 zijn huidige uiterlijk. Duivenvoorde was altijd een zomerverblijf in familiebezit, totdat het in 1960 door de laatste eigenaresse in een stichting werd ondergebracht. Sindsdien zijn het kasteel en het wandelpark te bezoeken, vinden er mooie evenementen plaats en is er op Duivenvoorde van alles te beleven.

Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Het kasteel is te bezoeken op eigen gelegenheid (met een audiotour) of reserveer een exclusieve (groeps)rondleiding met een onderwerp of verdiepend thema naar keuze.  Jaarlijks is er een wisselende tentoonstelling in het museum.

Geschiedenis

Bekijk hier de tijdlijn met 800 jaar geschiedenis.

Verhalen van Duivenvoorde

Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Lees hier een aantal uitgelichte verhalen.

Bekijk de vertrekken van het Kasteel

Komende activiteiten in het Kasteel

Vrijdag 7 april; Museum open – audiotour

Dit jaar kleurt Duivenvoorde Oranje. De families die op het kasteel en landgoed woonden hebben eeuwenlang een bijzondere en innige band gehad met het Huis van Oranje en Oranje-Nassau. Bezoek de tentoonstelling zelfstandig met een audiotour (ook beschikbaar in het Engels.)

Zaterdag 8 april; Museum open – rondleiding met gids

Dit jaar kleurt Duivenvoorde Oranje. De families die op het kasteel en landgoed woonden hebben eeuwenlang een bijzondere en innige band gehad met het Huis van Oranje en Oranje-Nassau. Bezoek de tentoonstelling met onze gids.

Zondag 9 april; Museum open – rondleiding met gids & audiotour

Dit jaar kleurt Duivenvoorde Oranje. De families die op het kasteel en landgoed woonden hebben eeuwenlang een bijzondere en innige band gehad met het Huis van Oranje en Oranje-Nassau. Bezoek de tentoonstelling met onze gids of zelfstandig met een audiotour.

Winkelwagen
Scroll naar boven