Zomer op Duivenvoorde

Deze zomer is er voor jong en oud van alles te doen op Duivenvoorde. Van tuinconcerten tot rondleidingen en van een bezoek aan de tentoonstelling tot de familie-doorgeef-audiotour.  Naast de reguliere openstelling van het museum en het park lichten we graag een aantal bijzondere activiteiten uit.

Familie-doorgeef-audiotour 

Woensdag tot en met zondag

Ga gewapend met de speciale doorgeef-audiotour en een koffertje vol opdrachten op pad door het kasteel. Ontdek het heldhaftige verhaal van ridder Jan, hoor over een heuse ontploffing op het landgoed en leer alles over de bijzondere erfenis van Henriette. Met je hele familie ontdek je de geheimen van Duivenvoorde. Voor alle kinderen is er na afloop van het bezoek een verrassing in de winkel.  

 • Iedere woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 16.00 uur.  
 • Duur: circa 1 uur 

Kasteelrondleiding 

Woensdag 12.30u., donderdag en zondag 11.30u

Iedere woensdag om 12.30 uur, en iedere donderdag en zondag om 11.30 uur is er een speciale kasteelrondleiding. Tijdens de kasteelrondleiding ontdekt u de hoogtepunten uit bijna achthonderd jaar familiebewoning en wordt u meegenomen door de tentoonstelling Bloeiend Duivenvoorde. Omdat Duivenvoorde in de loop der eeuwen nooit is verkocht, maar altijd is vererfd, is de bijzondere bewonersgeschiedenis nog tastbaar in het kasteel. Stap terug in de tijd en ervaar het zelf tijdens een van onze rondleidingen die u meevoeren door de veertien historische vertrekken uit de zeventiende tot negentiende eeuw! 

 • Iedere woensdag om 12.30 uur en iedere donderdag en zondag om 11.30 uur 
 • Duur: circa 1 uur 
 • Prijs: € 13,50 voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen t/m 17 jaar 

Historische parkrondleiding

Donderdagen en zondagen 13.30uur

Ontdek de verhalen over Duivenvoorde binnen en buiten. Het kasteel en het park zitten vol bijzondere verhalen. Laat u tijdens de historische parkrondleiding door de tuinen meevoeren langs de rijtuigen, hoor alles over hoe de tuinbazen de tuin met de meeste precisie onderhielden en droom weg bij prachtige vergezichten en romantische bruggen. Maak uw bezoek aan Duivenvoorde compleet en combineer de historische parkrondleiding met een bezoek aan het kasteel. 

 • Iedere donderdag en zondag om 13.30 uur 
 • Duur: circa 1 uur 
 • Prijs: € 13,50 voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen t/m 17 jaar 

Portrettenrondleiding 

3 juli en 7 augustus 15.30 uur

Van kolossale pruiken tot kleurrijke jurken, en van lange baarden tot ingetogen blikken. De portretten van Duivenvoorde laten zich lezen als een soort fotoalbum. Ze vertellen het verhaal van bijna achthonderd jaar familiegeschiedenis en zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken en te vergelijken. Ontdek samen met een van onze gidsen deze parel in de collectie. 

 • 3 juli en 7 augustus om 15.30 uur 
 • Duur: circa 1 uur 
 • Prijs: € 13,50 voor volwassenen, € 6,50 voor kinderen t/m 17 jaar 

Snaterse & Witteveen, Botanica – Zeg het met bloemen 

Zondag 14 augustus 14.00 uur

Wegens groot succes vorig seizoen heeft Duivenvoorde muziek duo Botanica weer gevraagd om op te treden in onze tuin met het programma ‘Zeg het met bloemen’. Botanica is een ontmoeting tussen natuur en muziek, waarbij de verschillende muziekstukken worden gelinkt aan de schatten uit de natuur. De muzikale karakters en kleuren in de stukken worden gekoppeld aan de kenmerken van bloemen en planten; een muzikaal bloemboeket bestaande uit muziekstukken voor piano solo, saxofoon solo en saxofoon-piano. De muziek zal variëren van barok tot hedendaags; de rijkheid in de natuur parallel aan de rijkheid in de muziek. Dit programma sluit naadloos aan op de bloemrijke tentoonstelling Bloeiend Duivenvoorde. 

Combineer dit buiten concert met aansluitend een speciale rondleiding door de bloeiende tentoonstelling in het kasteel.

Multimedia buiten wandelingen

Woensdagen tot en met zondagen

Wilt u tijdens uw wandeling op uw eigen tempo genieten van alle bijzondere verhalen van het landgoed? Activeer dan een van onze nieuwe multimediawandelingen! Ontdek bijvoorbeeld alles over het gebruik van de rijtuigen van Duivenvoorde door de bewoners met onze rijtuigenwandeling of droom weg bij de verborgen verhalen in onze verhalenroute. 

Meer activiteiten

24 april Opening tentoonstelling – Exclusief voor Vrienden van Duivenvoorde

Op 24 april zal de tentoonstelling Buiten op Landgoed Duivenvoorde officieel geopend worden. Deze feestelijke gelegenheid is enkel toegankelijk voor Vrienden van Duivenvoorde.

25 april Museum geopend

Het museum is geopend vanaf 25 april vanaf 11.00 tot 17.00 uur, 16.00 uur laatste binnenkomst.

26 april Museum geopend

Het museum is geopend vanaf 25 april vanaf 13.00 tot 17.00 uur, 16.00 uur laatste binnenkomst.

Scroll naar boven