Trouwambtenaar

 • De trouwceremonie wordt begeleid door een trouwambtenaar. Hier leest u meer over de twee verschillende mogelijkheden van het wettelijk huwelijk.

  1. Voor de wet trouwen met een trouwambtenaar van de gemeente Voorschoten.
   Jullie leggen bij Kasteel Duivenvoorde de trouwlocatie vast en aansluitend wordt de datum en het tijdstip van trouwen vastgelegd bij de gemeente Voorschoten. Bij de gemeente geeft u tevens aan welke trouwambtenaar uw voorkeur geniet. Voor meer informatie kijkt u hier. Met de trouwambtenaar maakt u meestal 14 dagen voor de bruiloft een afspraak om de trouwplechtigheid door te spreken. U betaalt aan de Gemeente Voorschoten de gemeenteleges voor het opmaken van de trouwakte en de begeleiding van de trouwambtenaar. De locatiehuur van Kasteel Duivenvoorde betaalt u rechtstreeks aan Duivenvoorde.
  2. Voor de wet trouwen met een eigen trouwambtenaar/ceremoniespreker.
   Jullie leggen bij Kasteel Duivenvoorde de trouwlocatie vast en aansluitend wordt de datum en het tijdstip van trouwen vastgelegd bij de gemeente Voorschoten. Jullie geven tevens bij de gemeente aan dat je een zelfgekozen (reeds beëdigde) trouwambtenaar of ceremoniespreker het huwelijk wil laten voltrekken (deze persoon mag dus ook van buiten Gemeente Voorschoten komen). Middels een schriftelijk verzoek aan de gemeente kan de betreffende persoon voor 1 dag worden benoemd tot jullie speciale trouwambtenaar. Je betaalt aan de Gemeente Voorschoten de extra kosten van € 161,= voor de benoeming voor een dag van de zelfstandige trouwambtenaar met daarnaast de gemeenteleges voor het opmaken van de trouwakte. De locatiehuur van Kasteel Duivenvoorde betalen jullie rechtstreeks aan Duivenvoorde.

  Meer weten?

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of eens een kijkje komen nemen op het kasteel? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Kasteelbeheerder, via 071 – 5623784 of sales@kasteelduivenvoorde.nl.

  Deel deze pagina