Vacature: gastvrouwen en -heren

 • Gastvrouwen en – heren met catering ervaring
  De gastvrouwen en –heren op Duivenvoorde zijn het visitekaartje van het kasteel. Dagelijks ontvangt kasteel Duivenvoorde een diverse groep aan bezoekers voor het museum, vergaderarrangementen, bruiloften en partijen. De gastvrouwen en –heren  hebben het eerste contact met het bezoek en maken hen wegwijs in het kasteel.

  De werkzaamheden van de gastvrouwen en –heren zijn uiteenlopend van aard. Niet alleen ontvangen zij het bezoek: zij verzorgen de kaart- en kasteelwinkelverkoop en verzorgen eenvoudige catering bij rondleidingen, vergaderarrangementen, recepties, lezingen en concerten (denk hierbij aan het klaarzetten van koffie, thee, lunch, drankjes en lichte opruim- en afwaswerkzaamheden). De gastvrouwen en –heren voldoen aan het volgende profiel:
  - Hebben een proactieve, dienstverlenende werkhouding en een representatieve uitstraling;
  - Beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden en kunnen zo bijdragen aan een positieve groepsdynamiek;
  - Scheppen er plezier in het visitekaartje van Kasteel Duivenvoorde te zijn en te werken in een hecht team van vrijwilligers en medewerkers;
  - Zijn fysiek in goede conditie;
  - Zijn bij voorkeur woonachtig te Voorschoten of in de directe omgeving.

  Bezoekerspaviljoen Duivenvoorde
  In september staat de opening van een bezoekerspaviljoen gepland. In dit paviljoen (in de ommuurde tuin tegenover de parkeerplaats) worden de functies kassa & publieksontvangst, landgoed- & museumwinkel en horeca ondergebracht. Dat betekent dat de functie van kaart- en winkelverkoop in de loop van dit jaar zal verplaatsen naar het bezoekerspaviljoen. De werkzaamheden voor de gastvrouwen en –heren zullen vanaf dat moment zowel in het kasteel als in het bezoekerspaviljoen plaatsvinden.

  Over Duivenvoorde
  Duivenvoorde is een ensemble van landgoed, kasteel en park met wortels die teruggaan tot in de vroege 13de eeuw. Gelegen tussen de duinen in het westen en het polderlandschap in het oosten, is het gebied cultuurhistorisch en ecologisch van groot belang voor de Randstad. Doel van Stichting Duivenvoorde is het behoud van het kasteel met inboedel en landgoed Duivenvoorde te Voorschoten als levend cultuur- en natuurmonument.  Openstelling voor het publiek speelt hierin een centrale rol. 

  Duivenvoorde draait op een kleine vaste staf, enkele freelancers en een groep van ca. 125 vrijwilligers. Zonder de inzet van vrijwilligers is het voor de Stichting Duivenvoorde niet mogelijk om landgoed en kasteel als cultuur- en natuurmonument te behouden, te versterken en voor het publiek open te stellen. Rondleidingen, open dagen, culturele en zakelijke verhuur, parkonderhoud en nieuwe plannen komen alleen tot stand met de inzet van goed gekwalificeerde vrijwilligers, jong en oud, zowel voor als achter de schermen.

  Inzet
  Wij vragen van de gastvrouwen een minimale inzet van 1 dagdeel per week (dinsdag t/m zondag) vnl. tijdens het museumseizoen (april-oktober) maar ook buiten het seizoen wordt in toenemende mate een beroep op hen gedaan. Daarnaast vragen we u om een aantal dagen per jaar beschikbaar te zijn tijdens open dagen (Museumweekend, Kastelendag, Open Monumenten Dag, etc..). Bovendien geldt, na 3 maanden proeftijd, een verbintenis van minimaal 2 jaar.

  Kasteel Duivenvoorde heeft een vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers krijgen een vrijwilligerscontract en een vrijwilligersvergoeding (€ 200 per jaar op basis van minimaal 20 dagdelen per jaar).

  U krijgt hier veel voor terug: een enthousiaste en betrokken groep collega’s waarmee het op het kasteel fijn werken is en die u treft bij trainingen, lezingen en de vele bijzondere gebeurtenissen. 


  Contact

  Heeft u interesse? Stuur dan een motivatie en c.v. naar officemanager Merel IJsbrandy, activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl. Ook kunt u bij haar terecht voor nadere inhoudelijke informatie over de functie.

  Terug naar vacatures

   

  Deel deze pagina