Vacatures & vrijwilligers

 • Zonder de inzet van vrijwilligers is het voor de Stichting Duivenvoorde niet mogelijk om landgoed en kasteel als cultuur- en natuurmonument te behouden, te versterken en voor het publiek open te stellen. Rondleidingen, open dagen, culturele en zakelijke verhuur, parkonderhoud en nieuwe plannen komen alleen tot stand met de inzet van goed gekwalificeerde vrijwilligers, jong en oud, zowel voor als achter de schermen.

  Wat wordt er van Duivenvoorde-vrijwilliger verwacht?

  Een minimale inzet van 20 ‘shifts’ per jaar in het werkveld van uw belangstelling. Daarnaast een aantal keren per jaar beschikbaar zijn voor open dagen zoals Kastelendag, Museumweekend of Duivenvoorde in Kerstsfeer. Bovendien geldt, na 3 maanden proeftijd, een verbintenis van minimaal 2 jaar.

  U krijgt hier veel voor terug: een enthousiaste en betrokken groep collega’s waarmee het op het kasteel fijn werken is en die u treft bij trainingen, lezingen en de vele bijzondere gebeurtenissen.

    

  Vrijwilliger worden op Duivenvoorde?

  Aan de rechterzijde van deze pagina ziet u welke vacatures wij op dit moment open hebben staan. Heeft u vragen of wilt u hier meer over weten? Stuur dan een e-mail naar activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl

    

  Werkvelden op Duivenvoorde

  Duivenvoorde streeft ernaar een open en creatieve organisatie te zijn met een groot maatschappelijk draagvlak. Op Duivenvoorde worden vrijwilligers ingezet op de volgende werkvelden:

  Werkveld: Gidsen voor volwassenen of kinderen
  Rondleiden is een uitdagende bezigheid. Het is een kunst om in een paar minuten een groep in te schatten op niveau en interesse en om vervolgens met enthousiasme en kennis van zaken in een uur een boeiend verhaal te vertellen.  Duivenvoorde organiseert voor kinderen  gezins-, kinder- en schoolrondleidingen. Ook zijn er bijzondere activiteiten als Kinderpartijtjes, de Schoolvakantiepas en de Museum-Jeugduniversiteit.

  Duivenvoorde koestert haar gidsen een geeft ze een gedegen opleiding en training met jaarlijks een update over de nieuwe tentoonstelling. Sinds 2016 leidt Duivenvoorde ook gidsen met speciale affiniteit voor kinderen op.  

  Gevraagde kwaliteiten
  Flexibel, goede communicatieve vaardigheden, zelfreflectie en open voor permanente educatie. Spreekt u een vreemde taal dan komt dat goed van pas bij de ontvangst van buitenlands publiek.

  Inzet
  De inzet van gidsen speelt zich voornamelijk af in het museumseizoen (april-oktober), dan moet een gids gemiddeld 1 dagdeel per week beschikbaar zijn. Dit is dan op dinsdag- t/m zondagmiddag (reguliere rondleidingen), woensdag- en zaterdag ( familie en kinderrondleidingen), op open dagen (zoals Kastelendag en Open monumenten)  en op basis van de museumagenda ( speciale rondleidingen).

  Werkveld: Gastvrouwen en -heren, zo mogelijk met cateringervaring
  Gastvrouwen en -heren hebben het eerste contact met  het publiek. Zij ontvangen de bezoekers gastvrij en maken hen wegwijs in het kasteel alvorens  hen over te dragen aan de gids voor een rondleiding. De kaartverkoop vindt plaats vanuit de museum- en landgoedwinkel in het nieuwe paviljoen Hof van Duivenvoorde. Bij groepsbezoeken, bijzondere openstellingen, lezingen, concerten en zakelijke bijeenkomsten maken cateringactiviteiten deel uit van het werkpakket.

  Gevraagde kwaliteiten
  Proactieve en dienstverlenende werkhouding en een representatieve uitstraling.

  Inzet
  De inzet is vnl. in  het museumseizoen (april-oktober) maar ook buiten het seizoen wordt in toenemende mate een beroep op u gedaan. De shifts zijn op dinsdag t/m zondag en worden in overleg ingeroosterd. Gemiddelde inzet per week: 1 dagdeel.

  Werkveld: Plaatsvervangend kasteelbeheerder
  Ondersteunen en vervangen van de kasteelbeheerder in zijn rol als facilitair manager en gastheer met alle voorkomende werkzaamheden (o.a. onderhoud, beheer en inrichting van de ruimtes) ten behoeve van museumbezoek, huwelijken, partijen, concerten, vergaderingen en evenementen. Onderhouden van de zakelijke contacten met externe professionals en opdrachtgevers. Actieve beheersing van BHV en AED in geval van calamiteiten.

  Gevraagde kwaliteiten
  Gastvrij: hartelijk in het ontvangen en ‘herbergen’ van gasten. De kunst verstaan om mensen zich echt welkom te laten voelen. Zakelijke taakopvatting en stressbestendig. Computervaardig en financiële en technische interesse.

  Inzet
  Gemiddelde inzet:  2 dagdelen per week gedurende het hele jaar.

  Werkveld: Good Housekeeping
  Deze activiteit is gericht op de zorg voor de collectie en het historisch interieur. De wijze van reinigen en onderhoud is volledig ingesteld op het behoud van waardevolle objecten.  Planmatig worden rondes gemaakt om het kasteel zowel zichtbaar als onzichtbaar schoon en mooi te houden.  Daarnaast worden grotere klussen opgepakt, zoals koper- en zilverpoets, porseleinreiniging,  het afzuigen en in de was zetten van meubels en de integrale voor- en najaarsschoonmaak.

  Gevraagde kwaliteiten
  Zorgvuldige en nauwlettende taakopvatting, begrip voor de kwetsbaarheid van historische objecten en goede fysieke belastbaarheid.

  Inzet
  Gemiddelde inzet per week: 1 dagdeel per week gedurende het hele jaar ( voornamelijk op donderdag) onder leiding van een professionele medewerker Collectiebehoud en Beheer.

  Werkveld:  Landgoed, Park en Tuinen
  Het hart van het landgoed dat in totaal ruim 260 hectare beslaat, wordt gevormd door het landschapspark in Engelse stijl met daarin het kasteel. Het werk behelst onderhoud van het park in ruime zin: onderhoud van paden, perken, bos- en waterpartijen en de tuinen voor kerstbomen, bloemen, groenten en fruit. Hierbij komt ook het onderhoud en kleine reparaties aan het gereedschap en de machines. Een belangrijk onderdeel is de verwerking van brandhout; het hakken en zagen van de stammen gebeurt het hele jaar door. Als vrijwilliger buitendienst vindt u uw kracht en energie terug in de natuur,  iedere dag ziet er anders uit.

  Uw  werkzaamheden en werktijden worden in overleg bepaald, afhankelijk van uw belangstelling en inzetbaarheid.

  Deel deze pagina
Beschikbare vacatures

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures.