Voorkomen is beter dan restaureren!

 • Het bewoonde karakter maakt Duivenvoorde uniek in de Randstad. Het kasteel (1226) is altijd in familiebezit gebleven en wordt deels nog steeds bewoond door nazaten. Alles in het huis herinnert ons aan de voormalige bewoners. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. Net als de bewoners vroeger zorgt Stichting Duivenvoorde goed voor Duivenvoorde. Regelmatig onderhoud en vakkundige restauraties zijn hierbij noodzakelijk.

  Voorkomen van schade
  Achter de schermen wordt echter ook gewerkt aan preventieve conservering, dat is het voorkomen van schade aan historische interieurs en collectie. Deze schade ontstaat door blootstelling aan licht, vocht en ongedierte, maar ook door verouderde of verkeerde ophangsystemen van schilderijen of keramiek. Ook is tijdige opsporing van loslatende verf of fineer belangrijk, zodat erger wordt voorkomen. Investeren in preventieve conservering voorkomt onnodig dure restauraties in de toekomst.

  Daarom zetten we ons dit jaar bij het Restauratiefonds in voor het project Voorkomen is beter dan restaureren! Helpt u mee om van dit project een succes te maken?

  Wat kunt u doen?

  Steun het Restauratiefonds
  - Voor € 50,- per jaar wordt u Vriend van het Restauratiefonds. U krijgt een uitnodiging voor een exclusieve feestelijke bijeenkomst bij afronding van het restauratieproject en jaarlijks een voucher voor gratis rondleiding voor twee personen.
  - Bij een jaarlijkse gift van € 500 wordt u Begunstiger van het Restauratiefonds. Naast de feestelijke bijeenkomst geeft u dat recht op een gratis groepsrondleiding met koffie en gebak voor maximaal 20 personen (eenmalig) en een gratis exemplaar van de tentoonstellingscatalogus.

  Eenmalig doneren
  - U kunt uw donatie eenvoudig doen via onze donatiemodule (rechts op de pagina);
  - Rechtstreeks overmaken van een bedrag naar de rekening van het Restauratiefonds Duivenvoorde te Voorschoten kan ook: NL 40 INGB 0007 8401 01;
  - Ook contante bijdragen in de plexiglazen box in het Voorhuis zijn welkom. 

  Stichting Duivenvoorde heeft de ANBI-status. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.   

  Terug naar Steun ons

   

  Deel deze pagina
Direct doneren

Wilt u graag uw steentje bijdragen aan dit project? Hieronder kunt u eenvoudig een bedrag doneren vanaf €10,-.

Voorkomen is beter dan restaureren