Wandelingen over het landgoed

Ontdek de bijzondere verhalen van Duivenvoorde op uw eigen tempo
 • Het landgoed écht beleven, dat doet u met onze nieuwe multimediawandelingen. Met uw eigen smartphone volgt u een van de routes en ontdekt u op verschillende historische plaatsen verspreid door het park bijzondere verhalen over geschiedenis, flora en fauna. Verhalen over de oude Franse baroktuin bijvoorbeeld, over de Tweede Wereldoorlog, over de spoorweg en over de eendenvijver. U volgt de routes geheel op uw eigen tempo.    

  Wilt u tijdens uw wandeling op uw eigen tempo genieten van alle bijzondere verhalen van het landgoed? Probeer dan een van onze nieuwe multimediawandelingen! Ontdek bijvoorbeeld alles over het gebruik van de rijtuigen van Duivenvoorde door de bewoners met onze rijtuigenwandeling of droom weg bij de verborgen verhalen in onze verhalenroute. 

  Rijtuigentour (2 km)
  Duivenvoorde is nog steeds in het bezit van vier originele negentiende-eeuwse rijtuigen: de ezelwagen, de duc-panier, de bokkenwagen en de arretikker. Dit is ook niet zo gek, want rijtuigen en paarden waren onlosmakelijk verbonden met het leven op een landgoed. Tijdens de rijtuigentour ontdekt u alles over het gebruik van de rijtuigen op en rond Duivenvoorde.

  Verhalenroute (2 km)
  Het kasteel en het landgoed zitten vol met verhalen. Hoogtepunten uit bijna acht eeuwen familiegeschiedenis. Laat u in de verhalenroute meevoeren langs verhalen over de spoorweg, de ijskelder, het paardenkerkhof en over een kasteelvrouwe die zelfs de wind over haar landgoed kon verkopen. 

  Klik hier voor de multimediawandelingen
  Deel deze pagina