Een bezoek aan het kasteel

 •  

  Bezoek het huis met de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. Arent van Wassenaer van Catwijck vertelt over de 5 eeuwen bewoning door de familie van Wassenaer en Jan Steengracht van Oostcapelle neemt u mee door de verhalen van 2 generaties Steengracht. Ludolphine en Alexander Schimmelpenninck van der Oye vertellen in de tour op intieme wijze over hun familieherinneringen.

  Laat u in eigen tempo meenemen langs de hoogtepunten uit achthonderd jaar familiebewoning. Droom weg bij de verhalen over reizen, de uitzonderlijke collecties boeken en wapens en hoor alles over een verboden liefde en over de aanleg van het omringende park en groen. Voor families is er de speciale familietour. Met een koffertje vol bijzondere spullen en leuke opdrachten in de hand ga je met deze ‘doorgeef-tour’ op pad door het kasteel.  

  Tickets reserveert u vooraf in onze webshop.

  Openingstijden

     
  Park 8.00 - 19.30 uur
  Museum  Do-zo 12.00-16.00 uur
  Kasteel- en landgoedwinkel  Do-zo 11.30-16.30 uur


  Tickets via de webshop
  Het is verplicht om vooraf uw ticket via de webshop aan te schaffen. Dit kan tot uiterlijk vier uur van tevoren. Na betaling (iDEAL) worden de tickets (in pdf) naar uw e-mail gestuurd. Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post. U kunt deze tickets printen of op uw smartphone tonen aan de entree van het kasteel. 

  Het is niet mogelijk tickets aan de kassa in de kasteel- en landgoedwinkel te kopen.

  Tarieven reguliere openstelling*
  Kind 0 t/m 4 jaar                            € gratis  
  Kind 5 t/m 17 jaar                          € 6,50  
  Volwassenen                                  € 13,50 
  MK / ICOM / Ver. Rembrandt        € gratis 
  Uitstapje naar keuze                       € gratis 

  *Deze tarieven zijn inclusief het gebruik van de audiotour. Tijdens evenementen gelden er aangepaste tarieven. Kijk voor de geldende tarieven op de betreffende pagina van het evenement.

  Tarieven rondleidingen
  Historische tuinrondleiding             €13,50
  Instaprondleiding kasteel                €13,50
  Kind 0 t/m 4 jaar                            € gratis  
  Kind 5 t/m 17 jaar                          € 6,50 

  Wilt u liever een rondleiding binnen of buiten met uw eigen gezelschap? Hiervoor gelden aangepaste tarieven. Kijk hier voor meer informatie. 

  Museumkaart
  Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot de reguliere openstelling met een audiotour. Voor de instaprondleidingen, de historische parkrondleidingen, groepsbezoek en evenementen kunt u geen gebruik maken van de museumkaart.
  N.B.: bezoekers die in het bezit zijn van een geldige Museumkaart maar deze – om welke reden dan ook – niet ter plekke kunnen tonen, hebben geen recht op gratis toegang. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart worden niet geaccepteerd. Het is ook niet mogelijk om achteraf te restitueren. 

  Praktische informatie

  Tassen
  Paraplu’s, tassen groter dan A4 en rugzakken mogen niet mee het kasteel in. Het is niet mogelijk uw tassen af te geven. Bezoekers die zich hier niet aan houden moeten wij helaas de toegang tot het kasteel weigeren.

  Algemene bezoekersvoorwaarden
  Eenmaal gekochte tickets kunnen niet worden geruild of teruggenomen. Bij transactie en bezoek zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 

  Aansprakelijkheid
  Duivenvoorde is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of beschadiging van uw eigendommen tijdens uw bezoek aan het kasteel. In en rond het kasteel is camerabeveiliging aanwezig.

  Kasteel Duivenvoorde is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen die zeer slecht ter been zijn. Het kasteel is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Lees hier meer.  

  Video 

  Neem alvast een kijkje in het historische kasteel! 

  Deel deze pagina
Adres

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK VOORSCHOTEN

T: 071-561 37 52
E: informatie@kasteelduivenvoorde.nl

Bereikbaarheid
Duivenvoorde ligt aan de provinciale weg, de N447 (Veurseweg), tussen Voorschoten en Leidschendam in Zuid-Holland en is zowel per auto als met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Duivenvoorde beschikt over een ruime parkeergelegenheid met circa 100 plaatsen.