Haardhout

 • Het gehele jaar door verkopen wij haardhout uit eigen bossen. Dit is in twee soorten te koop:
  - Gekloofd eiken- en beukenhout in ‘kachelformaat’, zeer goed brandhout. 
  - Stammetjes van ca. 1 m lengte met een doorsnede van 10-30 cm. Deze zijn afkomstig van essen en elzen uit de hakhoutpercelen. Deze stammetjes dient u zelf nog in stukken te zagen (en soms te kloven). 

  Prijzen
  Per 1 januari 2021 gelden de volgende prijzen:
  - gekloofd en gestapeld eik, beuk en es, per m3: €110,- 
  - stammetjes (rondhout), per 1 m3: €50,- 

  Let wel; niet al het hout is droog en stookrijp. Afhankelijk van de houtsoort dient het over het algemeen nog een tijd te drogen. Essenhout is bijvoorbeeld gelijk te stoken, maar vers eikenhout dient bij voorkeur twee jaar te drogen. Soms vellen wij bomen die al een tijd dood waren en dus op stam zijn gedroogd. Er is dus veel variatie.

  Betalingswijze
  Betaling van het haardhout is ook mogelijk per pin of middels een betalingsverzoek. 
   
  Aanhanger lenen?
  Het is eventueel mogelijk om een aanhanger te lenen. Daarvoor verzoeken wij u een (afgeschermde) kopie van uw rijbewijs mee te nemen (of via de app kopie-id een kopie te appen) en een witte kentekenplaat mee te nemen.

  Praktische informatie

  Voor al het hout geldt: u kunt het hout zelf halen (Laan van Duivenvoorde 1, Voorschoten) na het maken van een afspraak. Dit graag bij voorkeur middels een mail naar terreinopzichter Dick de Vlieger (d.devlieger@kasteelduivenvoorde.nl) of tekstbericht (06-11126939).

  Deel deze pagina