Op avontuur in Kasteel Duivenvoorde

donderdag 7 juli 2016 - Deze zomer super spannende nieuwe kinderrondleidingen in het kasteel
 • Kinderen die nieuwsgierig zijn naar het leven op een kasteel of landgoed kunnen deze zomer op Duivenvoorde hun hart ophalen.

  Nieuwe rondleidingen op Duivenvoorde
  Een bezoek aan een echt kasteel in een park met lanen en slingerpaden is vaak een spannend avontuur. Speciaal voor de jonge bezoekers  zijn er op Duivenvoorde spiksplinternieuwe interactieve  rondleidingen ontwikkeld en is de zolder omgetoverd tot een spannende educatieve ruimte.

  Hier kun  je tijdens een rondleiding voorwerpen van héél dichtbij  bekijken (en zelfs vasthouden) of gezamenlijk een levend portret maken.

  Kinderrondleidingen 
  Tijdens de rondleiding ‘Van ridder tot barones’ (5-8 jr.) en ‘Kasteelbewoners’ (9-12 jr.) maak je kennis met bewoners van Kasteel Duivenvoorde en krijg je alle antwoorden op vragen als: hoe ziet een kasteel er van binnen uit, wie woont er, hoe kleed je je op een kasteel, hoe word je ridder of barones en hoe word je nu eigenaar van een kasteel? Onder leiding van een kindergids (verboden voor ouders!) ga  je op ontdekkingstocht door de kamers van het kasteel.  Voor deze groepsrondleiding ( minimaal 10 kinderen) dient vooraf te worden gereserveerd. Kosten: € 5,- per kind.

  Familierondleidingen
  Voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar is er iedere woensdag om 14.00 uur de familierondleiding  'Kasteelbewoners'. De kinderen gaan samen met hun (groot)ouders en een gids op avontuur door het kasteel. Ze maken kennis met de families die op Duivenvoorde woonden en hun gebruiken. Met elkaar ontdekken de deelnemers  ook nieuwe dingen over hun eigen familie. Voor deze rondleiding geldt het normale toegangstarief (volwassenen €10,-, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 15 jaar € 5,-). Reserveren is niet nodig.

  Vakantiepas 2016
  In de zomervakantie kun je ook met je vakantiepas naar kasteel Duivenvoorde ( kijk voor de data in de vakantiepas). Op vertoon van de pas kun je tegen het gereduceerde tarief van € 2,00 meedoen aan een rondleiding en leer je van onze kindergidsen alles over het leven op een kasteel. Reserveren verplicht.

  Informatie en reserveren
  Kijk voor meer informatie op deze website onder Activiteiten. Reserveren kan telefonisch 071-5623783 of per e-mail activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl

     

  Deel deze pagina