Lezing Ileen Montijn over Adellijke Wooncultuur in Nederland

donderdag 12 mei 2016
 • Op donderdag 12 mei om 20.15 uur zal cultuurhistorica Ileen Montijn een Duivenvoorde Lezing verzorgen over het thema Adellijke wooncultuur in Nederland. Deze lezing vindt plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling Upstairs, downstairs. Het leven op Duivenvoorde rond 1900 (t/m 29 oktober 2016).

  Ileen Montijn studeerde geschiedenis in Leiden. Voordat zij zich als zelfstandig schrijver vestigde, was zij redacteur bij de NRC. Ileen Montijn heeft veel boeken, artikelen en lezingen over een breed scala aan onderwerpen op haar naam staan, altijd met een historische blik: van vormgeving en architectuur tot kunst, mode en wooncultuur. Het boek Hooggeboren. 250 jaar adellijk leven in Nederland was een groot succes en kreeg een vijfde druk.

  Het is mogelijk om voorafgaande aan de lezing een rondleiding over de tentoonstelling Upstairs, Donwstairs op Duivenvoorde te krijgen. Deze rondleiding vangt aan om 19.00 uur stipt. Aanmelding voor lezing en rondleiding is wenselijk via de webwinkel op www.kasteelduivenvoorde.nl. Kaarten zijn – zolang de voorraad strekt – ook verkrijgbaar op de avond zelf. De kosten voor het bijwonen van de lezing zijn € 5. Indien u ook de rondleiding wilt meemaken zijn de kosten € 10.

  Over kasteel Duivenvoorde
  Kasteel Duivenvoorde, gelegen tussen Leiden en Den Haag, dateert uit de 13de eeuw en is altijd via vererving in familiebezit gebleven. Het huidige uiterlijk kreeg het kasteel in het begin van de 17de eeuw. In 1960 besloot de laatste eigenaresse, L.H. barones Schimmelpenninck van der Oye, om het landgoed en kasteel Duivenvoorde onder te brengen in een stichting met als doel het geheel als cultuur- en natuurmonument te behouden. Kasteel Duivenvoorde beschikt over verschillende authentieke interieurs uit de 17de-19de eeuw die voor Nederlandse begrippen uniek zijn.

  Deel deze pagina