Hof van Duivenvoorde

 • In de Hof van Duivenvoorde, gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel, kan het publiek sinds september 2017 terecht voor tickets & info, museum- en landgoedwinkel en kwaliteitshoreca. 

  Bezoek

  Paviljoen met publieksfunctie
  Gelegen in de Leidse tuin op landgoed Duivenvoorde vindt u de Hof van Duivenvoorde, waar bezoekers het hele jaar door welkom zijn. Voor tickets voor of informatie over activiteiten in en om het kasteel, voor het reserveren van activiteiten of voor bijzondere en authentieke producten uit de museum- en landgoedwinkel.

  Hof van Duivenvoorde
  Naast de museum- en landgoedwinkel vindt u in het paviljoen de Hof van Duivenvoorde: een plek in de natuur waar kwaliteitshoreca gecombineerd wordt met gastvrijheid. Bij de Hof van Duivenvoorde kunt u terecht voor ontbijt, lunch, high tea’s, een lekker drankje of een picknickarrangement.

  De Hof van Duivenvoorde is iedere dinsdag t/m zondag geopend. Zie hiervoor ook de uitgebreide openingstijden op deze pagina.

  Over

  Jaar rond genieten op Duivenvoorde
  De Hof van Duivenvoorde vormt de kroon op het parkherstelplan van landschapsarchitect Michael van Gessel, dat in de periode 2011-2015 is uitgevoerd. Versterking van natuurlijke vitaliteit,  oorspronkelijke contouren en zichtlijnen en publieke toegankelijkheid waren hierbij leidend. Met de Hof Van Duivenvoorde biedt Duivenvoorde voortaan het hele jaar rond de persoonlijke gastvrijheid die past bij het bewoonde karakter van dit adellijke buiten in de drukke Randstad.

  Voor wandelaars, museumbezoekers, toeristen en anderen die de seizoenen in al hun veelkleurigheid willen beleven: de ontluikende natuur in de lente, het zomerse buitenleven, de kleurenpracht van de herfst en de frisse kou van de winter. Duivenvoorde biedt het allemaal! 

  Ook op zondag open
  Vanaf de opening van de Hof van Duivenvoorde is het kasteelmuseum tijdens het museumseizoen voortaan ook geopend op zondagmiddag. Er zijn rondleidingen om 14.00 uur, 14.30 uur (familierondleiding) en 15.30 uur. Voor de actuele openingstijden kijkt u hier

  The making of
  We kunnen ons al bijna niet meer voorstellen hoe het op het landgoed was zónder de Hof van Duivenvoorde, toch was er een jaar geleden nog niets te zien van het bezoekerspaviljoen in de Leidse tuin. We lieten een mooi filmpje maken; van de eerste paal tot opening. De verbouwing in vogelvlucht! Kijkt u mee?

  Video: Jacques van Herten

  Financiering

  De realisatie van de bouw is alleen mogelijk dankzij de ruimhartige steun van de Provincie Zuid-Holland, Bouwfonds Cultuurfonds, Rabobank Stimuleringsfonds, 't Nut Voorschoten, Ondernemersvereniging De Vierkante Tafel (schenking) en Ondernemersvereniging Voorschoten (via crowdfunding en schenking). Stichting Duivenvoorde voelt zich hierdoor zeer gesteund in haar streven naar een Open Duivenvoorde, dat een voorwaarde is voor het toekomstig behoud van dit unieke ensemble in de drukbevolkte Randstad.

  De bouw van het paviljoen maakt onderdeel uit van de erfgoedlijn Landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland, ter behoud en beleving van historische landgoederen en buitenplaatsen. 

  Bekijk hier de crowdfunders van de Hof van Duivenvoorde.

       

   

  Deel deze pagina
Openingstijden

Horeca Hof van Duivenvoorde
- Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:30 uur

Museum- en landgoedwinkel
- Zaterdag en zondag 12:30 - 16:30 uur

Let op: u kunt hier alleen met pin (ook contactloos) en creditcard betalen. Dit geldt voor zowel het restaurant als de winkel/ticketverkoop.

Adres
Hof van Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 1a
2252 AK Voorschoten

T: 071-3030630

www.hofvanduivenvoorde.nl