Hof van Duivenvoorde

 • Op vrijdag 8 september jl. werd de Hof van Duivenvoorde officieel geopend door fotografe en voormalig nieuwspresentatrice Sacha de Boer. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment maakte zij een unieke fotoreportage in het 19de-eeuwse Engelse landschapspark van Duivenvoorde. Zij verbleef op een zomerse dag in juli hiervoor 24 uur op het landgoed.

  Paviljoen met publieksfunctie
  In de Hof van Duivenvoorde, gelegen in een ommuurde boomgaard nabij het kasteel, kan het publiek vanaf 9 september terecht voor tickets & info, landgoed/museumwinkel en kwaliteitshoreca. Bas ten Brinke van Architectenbureau 70F architecture ontwierp een gebouw dat voldoet aan de (vereiste) typologie ‘robuuste schuur’ en tegelijk een gastvrije uitstraling heeft. Een gebouw dat ‘meebeweegt’ met de tijden van de dag. Hij bouwde hierbij voort op een eerste schetsontwerp van H. Liem, bouwkundig ontwerper. Interieurontwerpbureau Sandra van Dijk verzorgde de sfeervolle inrichting van de Hof en het terras.

  Jaar rond genieten op Duivenvoorde
  De Hof van Duivenvoorde vormt de kroon op het parkherstelplan van landschapsarchitect Michael van Gessel, dat in de periode 2011-2015 is uitgevoerd. Versterking van natuurlijke vitaliteit,  oorspronkelijke contouren en zichtlijnen en publieke toegankelijkheid waren hierbij leidend. Met de Hof Van Duivenvoorde biedt Duivenvoorde voortaan het hele jaar rond de persoonlijke gastvrijheid die past bij het bewoonde karakter van dit adellijke buiten in de drukke Randstad.

  Voor wandelaars, museumbezoekers, toeristen en anderen die de seizoenen in al hun veelkleurigheid willen beleven: de ontluikende natuur in de lente, het zomerse buitenleven, de kleurenpracht van de herfst en de frisse kou van de winter. Duivenvoorde biedt het allemaal! 

  Duivenvoorde ook op zondag open
  Vanaf de opening van de Hof van Duivenvoorde is het kasteelmuseum voortaan ook geopend op zondagmiddag. Er zijn dan rondleidingen om 14.00 uur, 14.30 uur (familierondleiding) en 15.30 uur.

  De tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde is nog te zien tot 29 oktober 2017. Dan sluit het museumseizoen, maar zijn er nog wel de Kaarslichtrondleidingen op 2 en 3 november en Duivenvoorde in Kerstsfeer op 16 en 17 december.

  Financiering
  De realisatie van de bouw is alleen mogelijk dankzij de ruimhartige steun van de Provincie Zuid-Holland, Bouwfonds Cultuurfonds, Rabobank Stimuleringsfonds, 't Nut Voorschoten, Ondernemersvereniging De Vierkante Tafel (schenking) en Ondernemersvereniging Voorschoten (via crowdfunding en schenking). Stichting Duivenvoorde voelt zich hierdoor zeer gesteund in haar streven naar een Open Duivenvoorde, dat een voorwaarde is voor het toekomstig behoud van dit unieke ensemble in de drukbevolkte Randstad.

  De bouw van het paviljoen maakt onderdeel uit van de erfgoedlijn Landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland, ter behoud en beleving van historische landgoederen en buitenplaatsen. 

  Bekijk hier de crowdfunders van de Hof van Duivenvoorde.

       

   

  Deel deze pagina
Openingstijden

Restaurant Hof van Duivenvoorde
- Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:30 uur

Museum- en landgoedwinkel (in het paviljoen)
Buiten museumseizoen (29-10-2017 - 13-04-2018)
- Zondagmiddag 13:00 - 17:00 uur
- M.u.v. zondag 24 en 31 december
- Extra open: za. 23 december 10:30 - 15:30 uur

Tijdens museumseizoen (14-04-2018 - 28-10-2018)
- Dinsdag t/m zondag 13:00 - 17:00 uur 
- Indien groepsrondleidingen/arrangementen ook 's ochtends
- Tijdens evenementen

Let op: u kunt hier alleen met pin (ook contactloos) en creditcard betalen. Dit geldt voor zowel het restaurant als de winkel/ticketverkoop.

Adres
Hof van Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 1a
2252 AK Voorschoten

www.hofvanduivenvoorde.nl