Plaatsvervangend kasteelbeheerder (m/v) gezocht!

donderdag 1 april 2021 Vrijwilligersvacature
 • Dagelijks ontvangen wij op het landgoed en in het kasteel een diverse groep aan wandelaars, bezoekers voor het museum, zakelijke gasten, bruiloften en partijen. De kasteelbeheerders bieden een warm en gastvrij welkom. Onze (plv.) kasteelbeheerders (m/v) zijn hét visitekaartje van Duivenvoorde.

  De werkzaamheden van de plv. kasteelbeheerder (m/v) zijn uitdagend en uiteenlopend van aard. De plv. kasteelbeheerders (m/v) ondersteunen en vervangen de kasteelbeheerder als faciliteit manager en gastheer. Als facilitair manager zorg je voor het inrichten van de ruimtes t.b.v. verhuur, neerzetten van koffie/thee en lunches in de vergaderruimtes. Het verzorgen van cateringactiviteiten zijn ook onderdeel van het takenpakket. Als gastheer/vrouw ontvang je bruidsparen en fotografen bij bruidsreportages, begeleid je huwelijksvoltrekkingen, ontvang je onze museum bezoekers en bezoekers van concerten en evenementen.

  De werkzaamheden vinden zowel overdag als ’s avonds plaats (ook in de weekenden) avonds. Je maakt deel uit van een klein team waarbij je nauw samenwerkt met zowel betaalde staf als vrijwilligers.

  Duivenvoorde streeft naar een diverse samenstelling van de groep kasteelbeheerders. Daarom worden vrouwen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

  Over Duivenvoorde

  Duivenvoorde is een ensemble van landgoed, kasteel en park met wortels die teruggaan tot in de vroege 13de eeuw. Doel van Stichting Duivenvoorde is het behoud van het kasteel met inboedel en landgoed Duivenvoorde te Voorschoten als levend cultuur- en natuurmonument. Openstelling voor het publiek en de daarbij horende gastvrijheid spelen hierin een centrale rol. Duivenvoorde draait op een kleine vaste staf, enkele freelancers en een groep van ca. 125 vrijwilligers. Zonder de inzet van vrijwilligers is het voor de Stichting Duivenvoorde niet mogelijk om landgoed en kasteel als cultuur- en natuurmonument te behouden, te versterken en voor het publiek open te stellen. Rondleidingen, open dagen, culturele en zakelijke verhuur, parkonderhoud en nieuwe plannen komen alleen tot stand met de inzet van goed gekwalificeerde vrijwilligers, jong en oud, zowel voor als achter de schermen. 

  Wat vragen wij van een plv. kasteelbeheerder?

  • Je verstaat de kunst om bezoekers zich welkom te laten voelen

  • Je hebt een proactieve, dienstverlenende werkhouding en een representatieve uitstraling

  • Je bent communicatief en sociaal vaardig en draagt bij aan een positieve groepsdynamiek

  • Je bent digitaal vaardig en technisch; denk aan het werken met een digitaal reserveringssysteem, een (camera)beveiligingssysteem en je draait je hand niet om voor bijv. het aansluiten van een beamer

  • Je beschikt over een EHBO / BHV of reanimatiediploma of bent bereid dit te behalen

  • Je beschikt over een fysiek goede conditie

  • Je hebt er plezier in het visitekaartje van Kasteel Duivenvoorde te zijn en deel te zijn van een hecht team van vrijwilligers en medewerkers

  • Je bent bij voorkeur woonachtig in Voorschoten of in de directe omgeving

  • Het spreken van één of meerdere vreemde talen is een pré

  Competenties

  ·         verantwoordelijk

  ·         flexibel

  ·         collegiaal

  ·         verbindend

  ·         proactief

  ·         betrouwbaar

  ·         Hands on

  ·         gastvrij

   Inzet

  Wij vragen een min.  inzet van 1 dagdeel (circa 6 uur) per twee weken (dinsdag t/m zondag, ook in de avonduren) dus 2 maal p/maand. Het betreft een vrijwilligersfunctie, er is een onkostenvergoeding van toepassing. Jij gaat onderdeel uitmaken van een enthousiaste en betrokken groep collega’s waarmee het op het kasteel en landgoed fijn zult gaan samenwerken. 

  Spreekt dit je aan?

  Stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 12 april 2021 je c.v. met een korte motivatiebrief naar Hoofd Bedrijfsvoering Merel IJsbrandy, m.ijsbrandij@kasteelduivenvoorde.nl. Ook kun je bij haar terecht voor nadere inhoudelijke informatie over de functie.

  Na briefselectie nodigen wij evt. kandidaten uit voor een eerste gesprek in week 16.

  Deze vrijwilligersvacature kan in Coronatijd ingevuld worden. Intakegesprekken vinden plaats in het museum (op afstand). Verder gelden alle regels van het RIVM: handen wassen, bij klachten bij jezelf of je huisgenoten thuis blijven etc.

  Voor deze functie is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. Deze wordt door ons vergoed.

  Stichting Duivenvoorde wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren ongeacht culturele en/of sociale achtergrond.

  Deel deze pagina