Nieuw: Historische parkrondleidingen

maandag 24 augustus 2020 Luister niet binnen, maar buiten!
 • Landgoed Duivenvoorde kent vele ‘verborgen verhalen’, die kleur geven aan de bijna achthonderd jaar bewonersgeschiedenis en adellijke wooncultuur die de buitenplaats rijk is. Van oudsher gebruikten de bewoners en eigenaren van Duivenvoorde het kasteel als zomerverblijf en het landgoed als plek om te verpozen, tot rust te komen en de natuur te beleven. Daarnaast hadden zij ook allerlei functies te vervullen in de regio als ambachtsvrouwen of hoogheemraden. Beleef deze verborgen verhalen onder leiding van een deskundige gids tijdens de historische parkrondleidingen - iedere donderdag en zondag om 14:00 uur. 

    

  De vele verhalen die het landgoed rijk is vertellen onder andere van een invloedrijke weduwe in de achttiende eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. Daarnaast zal in de rondleiding worden ingegaan op de diverse momenten waarop de tuin werd aangepast aan de tijd, van een barokke achttiende-eeuwse stijltuin tot een Engels landschapspark van de befaamde tuinarchitect Jan David Zocher jr. Ook de historische rijtuigen, zo geliefd bij de bewoners, kunnen in deze rondleiding niet ontbreken. 

  Wilt u tijdens een wandeling door het park meer te weten komen over de boeiende, eeuwenoude geschiedenis van Duivenvoorde? Laat u dan rondleiden door een van onze deskundige gidsen; zij vertellen alles over de historie van landgoed, bewoners en de aanwezige monumenten en brengen u in verwondering over al het moois dat het landgoed rijk is.

   

  Info & tickets

  De historische parkrondleiding start en eindigt op het voorplein van het kasteel, duurt ongeveer een uur én is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. 

  Uw tickets (€13,50,- p.p.) koopt u vooraf in onze webshop.

  Wilt u deze rondleiding exclusief voor uw eigen gezelschap boeken? Informeer naar de mogelijkheden via sales@kasteelduivenvoorde.nl. 

  Deel deze pagina