Kasteelconcerten in de tuin van Landgoed Duivenvoorde

donderdag 16 juli 2020
 • Deze zomer wordt het seizoen op Duivenvoorde op unieke en musikale wijze afgesloten. Op zondag 6 en zondag 20 september zullen in de kasteeltuin van het Landgoed twee openluchtconcerten plaatsvinden. Op 6 september zal het Jong Nederlands Blazers Ensemble een concert geven in de kasteeltuin, op 20 september komt Musica Antica met een musikale ode aan Mozart. Jonge blazers brengen die middag verschillende stukken ten gehore. Muziek uit ieder genre van klassiek, folk, Balkan tot pop; een ode aan de groene specht, de eekhoorn, de bijen en het mooie en afwisselende landschap van Duivenvoorde. Het concert is geschikt voor jong én oud. Reserveer uw ticket en beleef de muziek in de kasteeltuin van Duivenvoorde. 

  Jong Nederlands Blazers Ensemble 
  Het Jong Nederlands Blazers Ensemble is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE. 

  Klik hier voor een voorproefje!

  Musica Antica
  Kasteel Duivenvoorde is ook bijzonder trots dat Lucie Chartin, een rijzende ster aan het opera-firmament, samen met Daniël Lanthier zal optreden op het landgoed. Het voor deze gelegenheid samengestelde programma brengt zogeheten ‘harmoniemuziek’, dat in de 18de eeuw speciaal is geschreven voor het musiceren in de stadsparken en kasteeltuinen van Wenen. De mooiste divertimenti, gecombineerd met de populairste aria's uit Mozarts opera's waaronder Die Zauberflöte en Le Nozze di Figaro, zullen te horen worden gebracht.

  Praktische informatie
  Op 6 september zal het Jong Nederlands Blazers Ensemble om 12.00 en 16.00 uur een concert verzorgen in de kasteeltuin. Ieder concert duurt ca. een uur en is geschikt voor jong en oud. Tickets (à €22,50) koopt u vooraf in onze webshop.

  Op 20 september zal Musica Antica om 12.00 en 16.00 uur een concert verzorgen in de kasteeltuin. Ieder concert duurt ca. een uur en is geschikt voor jong en oud. Tickets (à €22,50) koopt u vooraf in onze webshop.

  Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen op Duivenvoorde. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers zullen op ruim 1,5 meter afstand van elkaar zitten op stoelen in het gras of in een tent zodat wij een veilige omgeving voor de bezoekers, medewerkers en musici kunnen bieden.  

  Tijdens het evenement is catering aanwezig. 

  Tickets

  Via de webshop
  Het is verplicht uw tickets aan te schaffen in onze webshop. Na betaling (iDEAL) worden de tickets (in pdf) naar uw e-mail gestuurd. U kunt deze tickets printen of op uw smartphone tonen aan de entree van het park. Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post.

  Deel deze pagina