Vrienden van Duivenvoorde

zondag 12 april 2020
 • Duivenvoorde wil een levend monument van cultuur en natuur zijn en blijven. Duivenvoorde is hiervoor geheel aangewezen op eigen inkomsten. Niet alleen heeft Duivenvoorde uw steun nodig bij restauratieprojecten maar voor het voortbestaan van kasteel met collectie, park en landgoed is uw steun onontbeerlijk. Dit is de reden dat het Restauratiefonds Duivenvoorde op 12 april 2020, precies zestig jaar geleden de oprichtingsdatum van de Stichting, is omgedoopt tot Vrienden van Duivenvoorde.

  Projecten zoals in het verleden zijn uitgevoerd, Laat de klokken weer huiselijk tikken! of bijvoorbeeld de schitterende restauratie van de vergulding in de Marot Zaal, zullen nog steeds met behulp van uw bijdrage worden opgepakt maar ook projecten in de natuur van het landgoed of die een investering in nieuwe onderdelen die het voortbestaan van Duivenvoorde mogelijk maken.

  Voor € 50.- per jaar (of als u wilt meer) bent u al VRIEND van Duivenvoorde!

  Als VRIEND van Duivenvoorde:

  • - wordt u jaarlijks uitgenodigd voor de feestelijke opening bij de start van het seizoen in april
  • - ontvangt u jaarlijks vier toegangskaarten voor het kasteel voor eigen gebruik of om cadeau te geven
  • - bent u van harte welkom op de jaarlijkse Vriendenlezing in het najaar in de Marotzaal bij het haardvuur

  Duivenvoorde heeft een ANBI status en valt daarmee onder de Geefwet.
  De Geefwet stimuleert schenken aan cultuur; meer doen met hetzelfde geld. De Stichting Duivenvoorde is door de Belastingdienst aangemerkt als een culturele ANBI waardoor u een gunstige belastingaftrek kunt genieten; kijk hier voor uitgebreide informatie. 

  Nalaten aan Duivenvoorde

  Als u Duivenvoorde een warm hart toedraagt, kunt u besluiten om Duivenvoorde in uw testament op te nemen als een van de begunstigden van uw nalatenschap. U kunt bijvoorbeeld Stichting Duivenvoorde tot (mede) erfgenaam benoemen. Of u kunt een legaat in uw testament opnemen. Neem voor mogelijkheden contact op met Antoinette van Dorssen of mail haar direct.

  Fondsen en subsidiegevers

  Dankzij de steun van talrijke fondsen en subsidiegevers is Stichting Duivenvoorde in staat zeer uiteenlopende projecten te realiseren: restauraties (van gebouwen tot collectie), ontwikkelprojecten, tentoonstellingen en aankopen. Deze steun is onmisbaar voor het toekomstig behoud en de publieke openstelling.

  Deel deze pagina