Vacature: hoofd commerciële zaken

vrijdag 14 februari 2020
 • Over Duivenvoorde

  Landgoed
  Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten is een uniek ensemble van een kasteel, park en omliggende landerijen, waarvan de wortels teruggaan tot in de vroege 13de eeuw. De totale omvang van het landgoed is 262 hectare. Gelegen in de drukke Randstad vormt het – samen met het naastgelegen koninklijk Landgoed De Horsten – de laatste nog intacte groene verbinding tussen de duinen en het Groene Hart. Het gebied is cultuurhistorisch en ecologisch van groot belang. Het landgoed functioneert financieel en organisatorisch als een geheel, waarbij de samenstellende delen elkaar ondersteunen en versterken.

  Kasteel
  Het kasteel is als erkend museum. Naast de museale functie wordt het kasteel met direct omliggende omgeving gebruikt als locatie voor huwelijken, diners, concerten, ontvangsten en vergaderingen.
  Het park is een wandelpark met belangrijke natuurwaarden. De omliggende landerijen hebben een agrarische functie met drie actieve bedrijven, maar ook hier wordt aandacht besteed aan behoud van landschaps- en natuurwaarden. Van oudsher is er een aantal boerderijen verbonden aan het landgoed. Het kasteel, de boerderijen en woningen op het landgoed worden inmiddels bewoond door particulieren. Na een grootschalige restauratie is in 1960 de Stichting Duivenvoorde opgericht. Stichting Duivenvoorde heeft als doel het onderhoud en behoud van het landgoed Duivenvoorde. In 2026 zal Duivenvoorde 800 jaar bestaan. Zij stelt het duurzaam behoud van haar rijke historie in combinatie met een exploitatie van kasteel en landerijen op duurzame en toekomstbestendige wijze centraal in haar strategie en beleid.

  Wat is onze structuur?

  De organisatie van Duivenvoorde bestaat uit de Directeur en 5 medewerkers, werkzaam op het gebied van managementondersteuning, commerciële activiteiten, collectie, park- en terrein- en kasteelbeheer. De vaste staf wordt versterkt door een rentmeester en tijdelijke inhuur van freelancers en ruim 125 vrijwilligers, die werkzaam zijn in kasteel en park.
  Hoofd Commerciële Zaken is een nieuwe functie waarbij je nauw samen werkt met de Directeur. Vanuit jouw rol als hoofd Commerciële Zaken ben jij het ‘commerciële gezicht’ van Duivenvoorde en geef je vorm aan het ontwikkelen van deze nieuwe afdeling, vertalen en uitvoeren van de commerciële strategie en het veranderproces. Vertrouwen, respect en openheid naar elkaar is leidend in de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Een hands-on mentaliteit is een must. Je rapporteert aan de directeur.

  Wat ga je doen?

  Stichting Duivenvoorde ontvangt geen exploitatiesubsidie en is geheel aangewezen op eigen inkomsten en fondsenwerving. De ontwikkeling en toekomst van de stichting vraagt krachtige aandacht voor het ontwikkelen van een commerciële strategie- en plan. Dit dient zo snel mogelijk te worden vertaald in een concreet en aantrekkelijk aanbod voor Duivenvoorde. Doel is om een substantiële nieuwe inkomsten stroom voor Duivenvoorde te realiseren. Jij positioneert de afdeling en bouwt proactief een netwerk op, genereert middels acquisitie nieuwe business en beheert bestaande. Bent goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de gastvrijheid en specifiek in de zakelijke groepen- en evenementenmarkt en vertaalt die op passende wijze naar Duivenvoorde.

  Functie-eisen
  - Opleiding op hbo/universitair niveau of academisch werk- en denkniveau.
  - Ruime ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van commerciële plannen.
  - Minimaal 5 jaar werkervaring in een toonaangevende functie binnen commerciële functie en/of event /salesbranche
  - Beschikt over een relevant netwerk
  - Beschikt over relevante leidinggevende ervaring.
  - Inzicht in communicatieprocessen en –technieken.
  - Gevoel voor verhoudingen, stakeholders en een zakelijke inslag.
  - Affiniteit met de regio strekt tot aanbeveling.
  - kennis van Smart Event Manager of vergelijkbaar systeem is een pré
  - Flexibel inzetbaar

  Profiel
  - Commercieel én strategisch sterk;
  - Grote affiniteit met marketing en ondernemerschap;
  - “Go-getter”: ondernemend, pragmatisch, “hands-on” en doelgericht;
  - Daadkracht en inspirerende persoonlijkheid; ziet kansen en mogelijkheden
  - Affiniteit voor cultureel erfgoed en/of landschapsbeheer;
  - Representatief; geboren netwerker;
  - Uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat zijn om uiteenlopende doelgroepen aan te spreken;
  - Warm betrokken persoonlijkheid met gevoel voor sociale verhoudingen en de verschillende belangen binnen het Landgoed.

  Wat biedt Stichting Duivenvoorde?

  Een interessante functie in een dynamische en ambitieuze organisatie
  We bieden een arbeidsovereenkomst in eerste instantie een jaar. Arbeidsvoorwaarden zijn op basis van ervaring en in overeenkomst met CAO VRM (Rijksmusea) schaal 11/12 bruto (tussen € 3700.- en € 4100.-) en daarbij mogelijk flexibele beloning op basis van resultaten.

  Interesse?

  Heb je interesse in deze functie, stuur dan je CV en een motivatiebrief voor 8 maart a.s. naar Antoinette van Dorssen, Directeur a.v.dorssen@kasteelduivenvoorde.nl. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 12 en vrijdag 13 maart a.s. in Voorschoten.

  Deel deze pagina