Nieuwe tentoonstelling: Liefdevol verzameld

dinsdag 25 februari 2020
 • Vanwege de huidige corona-crisis is besloten de tentoonstelling 'Liefdevol verzameld' uit te stellen naar het museumseizoen 2021

  “Als je drie dingen hebt die bij elkaar horen, heb je een verzameling”, zoals Willem Anne Assueer Jacob baron Schimmelpenninck van der Oye (1889-1957), de laatste eigenaar van Duivenvoorde, altijd zei. Verzamelen zat de familie in het bloed en de drang tot verzamelen werd op het kasteel gedurende de eeuwen telkens doorgegeven. Als deel van de opvoeding én als deel van het familie-dna.

  Nooit eerder tentoongesteld
  Volgend museumseizoen, in 2021, staat het kasteel in het teken van verzamelingen en bijzondere en nooit eerder getoonde objecten. Een grote collectie exotische schelpen, bijeengebracht en onderzocht door de negentiende-eeuwse kasteelvrouwe Henriëtte. Een twintigste-eeuwse Oranjeverzameling bestaande uit glas, keramiek en honderden prentbriefkaarten. De uitgebreide collectie Japans en Chinees porselein van de notoire verzamelaar Hendricus Adolphus Steengracht. En bijzondere verzamelingen waaiers en wapens. Allemaal liefdevol verzameld door de familie op Duivenvoorde!

  Rondleidingen
  Tijdens het museumseizoen in 2021 kunt u van donderdag t/m zondag een rondleiding door de tentoonstelling volgen. De rondleidingen starten om 12:00 uur en 14:00 uur. U kunt het kasteel en de tentoonstelling alleen bezoeken met een rondleiding; vrij rondlopen is, met uitzondering van enkele evenementen, niet mogelijk. 

  Tickets & info
  Tickets bestelt u t.z.t. eenvoudig in onze webshop. Dat kan tot uiterlijk 11:00 uur op de dag zelf. Het is ook mogelijk tickets aan de kassa in de museum- en landgoedwinkel te kopen, maar hiervoor wordt een kleine toeslag gerekend. Alles over tickets, tarieven en openingstijden leest u in onze bezoekersinformatie

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina