Kasteel Duivenvoorde gaat feestelijk jaar in

dinsdag 21 januari 2020
 • Dit jaar is het 60 jaar geleden dat het beheer van Kasteel Duivenvoorde in een Stichting werd ondergebracht. 'Een knap staaltje visionair denken destijds', aldus voorzitter Arent van Wassenaer tijdens de nieuwjaarsreceptie. Komend jaar is het feest op het Kasteel.


  Stichtingvoorzitter Arent van Wassenaer en directeur Antoinette van Dorssen van Kasteel Duivenvoorde

  Zo wordt er in ieder geval een bijzonder boekje, een vriendenpublicatie, uitgegeven. Het restauratiefonds zal namelijk in een nieuw jasje worden gestoken en gaat als Vriendenfonds verder. Twee huizen op het landgoed krijgen nieuwe bewoners en op Haagwijk wordt het Grote Huis gebouwd. 

  Er zijn drie nieuwe bestuursleden aangetrokken: Carel van Boetzelaer (commercieel en "landgoedgevoel"), Femke Diercks (Rijksmuseum, opvolger Taco Dibbits) en Peter Arensman (sterk groen en duurzaam profiel). Het 8-koppige bestuur en directeur Antoinette van Dorssen beraadt zich op een duurzame toekomst voor Duivenvoorde: een unieke groene plek van kasteel, collectie, park en landerijen waar met liefde de historie van het leven op Duivenvoorde wordt verteld. 

  Een uitdaging voor het stichtingsbestuur want financieel gaat het niet zo goed. 'De uitdaging is dan ook of het mogelijk is om vanuit commerciële activiteiten en evenementen meer dan € 200.000 aan inkomsten te halen, zonder significant hogere kosten te maken', zegt Van Wassenaer. 'Vragen die zich dan opdringen zijn: binnen welke activiteiten ligt voor Duivenvoorde de grootste commerciële potentie en welke investeringen (mensen, faciliteiten) zijn nodig om deze potentie te realiseren? Kunnen wij dat als museum? Moeten we daarvoor onze activiteiten verbreden, meer "zakelijk" maken, meer nadruk op het park, het land?' Volgens Van Wassenaer gaat dat lukken. 'Door op verantwoorde en duurzame wijze ons verhaal te vertellen en – binnen wat op het landgoed mogelijk en wenselijk is – een paar verantwoorde en overzichtelijke maar subtiele ombuigingen door te voeren.'

  Bron: Voorschotense Krant. Lees het hele artikel hier.

  Deel deze pagina