'Kerst op Duivenvoorde' volledig uitverkocht

woensdag 13 november 2019
 • Het kerstevenement, dat op 13, 14 en 15 december op Duivenvoorde wordt georganiseerd, is volledig uitverkocht. Voor het evenement, waarbij bezoekers de unieke kans krijgen om de voorheen altijd bewoonde (en dus nooit toegankelijke) Zuid-vleugel van het kasteel te bezoeken, zijn geen tickets meer verkrijgbaar.

  De laatste bewoners
  Het is voor het eerst dat het kerstevenement op deze manier georganiseerd wordt op Duivenvoorde. De Zuid-vleugel was tot november 2019 altijd bewoond door nazaten van de eerste eigenaren. In 1226 was de eerste bewoner van het kasteel Philips van Wassenaer. Deze familielijn is nooit onderbroken geweest. Het eigendom werd voortgezet via de vrouwelijke lijn, na de familie Van Wassenaer kwam het landgoed in bezit van de familie Steengracht waarna het over ging op de laatste bewoners, de familie Schimmelpenninck van der Oye. In het najaar van 2019 werd bekend dat zij uit het kasteel zouden verhuizen. 

  Let op: dit jaar is er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, dus geen kerstmarkt.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina