Start kerstbomenverkoop 1 december

donderdag 17 oktober 2019
 • Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed. Zelf gekweekt, dus kakelvers. De verkoop start dit jaar op zondag 1 december. Ook verkopen wij schitterende sparren afkomstig van andere landgoederen; vers gezaagd of met kluit.

     

  Met kluit of gezaagd
  Voor een mooie Fijnspar, Nordmann, Servische spar of Blauwspar kunt u op Duivenvoorde terecht. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. Als u wilt mag u de boom zelf uitgraven; leuk voor kinderen! Spades en kruiwagens zijn op het landgoed aanwezig. Neem wel zelf handschoenen en eventueel laarzen mee. Daarnaast hebben wij ook mooie volle, grote bomen met gezaagde voet. Ook verkopen wij opgemaakte kerstkransen, en ook kuipen, emmers en manden om de boom in te zetten.

  Beter voor het milieu
  Wij bieden de mogelijkheid om de boom (met kluit) na kerst weer terug te brengen. Deze wordt dan door ons terug in de tuin gezet, milieubewust en hiermee levert u een kleine bijdrage aan de instandhouding van het landgoed. Dientengevolge staan er in de tuin een behoorlijk aantal ‘gerecyclede’ kerstbomen, divers in formaat en voorkomen.

  Verkoop vanaf december
  Het is een tendens dat mensen steeds vroeger een kerstboom willen; november is geen uitzondering. Wij raden echter aan de boom niet te lang in de warme kamer te zetten. Onze kerstbomenverkoop start om die reden ook pas in december. Vooral kerstbomen zonder kluit beginnen na twee weken soms al hun naalden te verliezen. De verse bomen met kluit hebben daar natuurlijk geen last van, maar als u de boom een tweede leven wil gunnen is het ook beter om hem niet te lang binnen te houden.

  Boom terugbrengen
  Na de feestdagen is
   het zaak om de overgang van de warme kamer naar de vrieskou buiten (en andersom) wat geleidelijk te laten verlopen. Dit kan door bijvoorbeeld de boom eerst een nachtje in de garage o.i.d. te zetten. Levensvatbare bomen (met kluit dus) mogen te allen tijde worden teruggebracht naar Duivenvoorde. Als u de boom bij de kerstbomentuin of werkschuur achterlaat, zorgen wij dat de boom weer een mooi plekje krijgt. 

  Praktische informatie

  Openingstijden
  De kerstboomverkoop start op zondag 1 december. Op maandag t/m vrijdag vanaf 9.00 uur in de morgen en zaterdag/zondags vanaf 10.00 uur. De tuin is niet verlicht dus bij avondschemer/donker (16.30u) is er geen verkoop meer. De verkoop loopt t/m vrijdag 20 december.

  De prijzen van de bomen variëren tussen de 10 en 50 euro. Pinnen is mogelijk.

  Bereikbaarheid
  U kunt parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein; aan het einde van de lange oprijlaan van Duivenvoorde. Eenmaal op het landgoed, voorbij de parkeerplaats, vindt u de kerstboomverkoop in de tuin net over de hoge brug rechts.

   Voor meer informatie kunt u terecht bij de landgoedopzichter dhr. D. de Vlieger,  d.devlieger@kasteelduivenvoorde.nl of 06 111 26 939 (tijdens kantooruren).

   

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina