Zomer in de museumwinkel

vrijdag 5 juli 2019
 • Terwijl buiten alles volop bloeit en groeit, is ook het assortiment van onze museum- en landgoedwinkel uitgebreid. Met streek- en landgoedproducten zoals zomerse vruchtenjam en de eerste (Duivenvoorde)honing van dit jaar, maar ook allerlei leuke dingen voor kinderen. Laat de vakantie maar beginnen!

  Uit eigen (kasteel)tuin
  De winkel ligt weer vol streek- en landgoedproducten als vruchtenjam, honing, gedroogde kruiden en kruidenazijn. Alles biologisch en veelal uit de kruidentuin van Duivenvoorde. De siepeljam wordt gemaakt door de kok van de Hof van Duivenvoorde. En ook de houten planken van de 120 jaar oude eik van het landgoed zijn weer aangevuld.

  Blij met de bij
  Op Duivenvoorde leven meerdere bijenvolken en de eerste honing van dit jaar van deze bijen is inmiddels geoogst! Die zal verkocht worden tijdens de Open Imkerijdagen op 13 en 14 juli. Kaarsen van bijenwas worden ook in de winkel verkocht en voor kinderen hebben we leuke insectenpotjes, dierensleutelhangers en kleurrijke kaarten met informatie over bijen en andere insecten.

  Leesvoer
  Vanaf het begin van de Gouden Eeuw tot ver in de negentiende eeuw waren er in het Westland meer dan honderd buitenverblijven te vinden. U leest er alles over in het prachtige boek ‘Buitenplaatsen in het Westland’; nu in onze museumwinkel. En als u geïnteresseerd bent in (historische) rijtuigen, dan is het boek ‘Een leven vol rijtuigen’, ook nieuw in onze winkel, van Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord een echte aanrader. Dit museum was overigens betrokken bij de restauratie van een aantal rijtuigen op Duivenvoorde.

  Het raadsel van Voorschoten
  Sinds kort verkrijgbaar in onze museumwinkel: het boek over de familie Plakband en het geheimzinnige raadsel in Voorschoten. Er is iets vreemds aan de hand in Voorschoten en de kinderen van de familie Plakband storten zich in het avontuur. Een superleuk interactief speelavonturenboek voor jong én oud.

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina