Macht en Ontmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde

woensdag 13 maart 2019 - 14 april t/m 27 oktober 2019
 • Op Kasteel Duivenvoorde staan komend seizoen de bewoners van de afgelopen eeuwen centraal. Tijdens rondleidingen door deze nieuwe tentoonstelling krijgt u onbekende verhalen te horen over de adellijke eigenaren en hun familieleden. Het zijn verborgen verhalen, die door speurwerk in de archieven weer tot leven zijn gewekt.

  Veertien verborgen verhalen
  De bewoners van Duivenvoorde stonden maatschappelijk in aanzien. Dat bracht macht met zich mee, maar onmacht lag daar soms vlak naast. De in totaal veertien verhalen variëren van een ongelukkige liefde in de 17de eeuw en een invloedrijke weduwe in de 18de eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. De gidsen vertellen de verhalen tijdens de rondleidingen op uiteenlopende plaatsen in het kasteel. Naast de vaste collectie zijn speciale voorwerpen uit eigen depot en bruiklenen van elders opgesteld om de historische en persoonlijke verhalen te illustreren.

  Binnen én buiten
  De expositie strekt zich ook uit tot het park buiten het kasteel. Daar is een aantal opmerkelijke locaties gemarkeerd, zoals het voormalige paardenkerkhof en de vroegere ijskelder. U kunt daarmee een bezoek aan het kasteel afronden met een boeiende wandeling door het prachtige kasteelpark.

  Tickets & info
  Tijdens het museumseizoen, 14 april t/m 27 oktober 2019, kunt u van dinsdag t/m zondag een rondleiding door de tentoonstelling volgen. De rondleidingen starten om 14:00 uur en 15:30 uur.

  Nieuw dit seizoen is dat u uw tickets eenvoudig vooraf via onze webshop kunt kopen. Het is ook nog steeds mogelijk tickets ter plekke in de kasteel- en landgoedwinkel te kopen, maar dan loopt u het risico dat de rondleiding mogelijk vol zit.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina