Hoog bezoek op landgoed Duivenvoorde

dinsdag 19 maart 2019
  • Op Duivenvoorde kondigt de lente zich dit jaar wel heel onstuimig en op een verrassend unieke wijze aan. Begin maart - in de meteorologische lente - is er sinds tijden weer een koppel ooievaars waargenomen op het paalnest aan het begin van de oprijlaan van het landgoed.

    Het bijzondere nest was een afscheidscadeau van oud-bestuursvoorzitter Alexander Schimmelpennick van der Oye aan de stichting Duivenvoorde. Hopelijk zijn de ooievaars dit keer geen passanten maar zorgen zij voor uitbreiding van de ooievaarspopulatie in het veenweidegebied. Het koppel is al meerdere malen gespot in en om het nest, dus we hebben goede hoop.

    In afwachting of dit hoffelijke bezoek het landschapspark extra allure zal geven door hun nageslacht en daarmee de start van het museumseizoen op Duivenvoorde een extra feestelijk tintje geeft, leggen we alvast de rode loper uit... 

    Terug naar nieuws

    Deel deze pagina