Duivenvoorde-vrijwilliger: "Heerlijk om buiten te zijn op zo'n prachtige plek"

donderdag 22 november 2018
 • Naast haar baan als geestelijk verzorger in een ziekenhuis is Lisette Hendriks één dag in de week actief als vrijwilliger voor Duivenvoorde in Voorschoten. Daar werkt ze samen met andere vrijwilligers hard aan het onderhoud van het landgoed, park en tuinen: “Het is heerlijk om buiten te zijn op zo’n prachtige plek.”

  Met de seizoenen mee
  “Het landgoed van Duivenvoorde is zo’n groot terrein, dat maakt het werk heel afwisselend”, vertelt Lisette Hendriks (derde van links op bovenstaande foto) enthousiast. Al ruim tien jaar is ze vrijwilliger bij Duivenvoorde. “We werken met de seizoenen mee. Onze werkzaamheden variëren van het knotten en snoeien van bomen tot het verzorgen van de bloembedden in de Leidse tuin, van hooien in de zomer en het kloven van hout tot de verzorging en de verkoop van kerstbomen. Het is heerlijk om buiten bezig te zijn.”

  Prettige werksfeer
  “Het buitenwerk is leuk, maar de groep vrijwilligers en de sfeer zijn voor mij minstens zo belangrijk”, gaat Lisette verder. “Het is een hele fijne ploeg en we hebben veel plezier samen. We doen alle werkzaamheden in tweetallen of met de groep, dat is gezellig. Iedereen heeft plezier in het werk. De sfeer is heel goed en ook lief en leed worden met elkaar gedeeld.”

  Kerstvoorbereidingen in volle gang
  In december start de kerstbomenverkoop op het landgoed. De buitenvrijwilligers zijn alweer druk met de voorbereidingen. “De bomen die we hebben staan vragen best wat onderhoud, daar zijn we al even mee bezig. Vanaf 1 december starten we met de verkoop van de kerstbomen; eigen bomen maar ook ingekochte bomen. Daarnaast worden er kerstkransen gemaakt en maken we bosjes kerstgroen en helpen we bij het uitgraven van de bomen waar nodig.”

  Kerstbomen met een verhaal
  “De kerstbomenverkoop hier op het landgoed is heel sfeervol”, vertelt Lisette verder. “Ik hoor wel eens verhalen van bezoekers die al jarenlang hun kerstboom bij Duivenvoorde komen halen. Die jaren geleden hier met hun kinderen een boom kwamen uitgraven, en nu met hun kleinkinderen. Bijzonder om te horen. Dat is de charme van zo’n landgoed; die kerstboom is dan een boom met een verhaal.”

  Grote tuin
  “Ik hou van het buitenwerk, heb zelf altijd al een grotere tuin willen hebben”, zegt Lisette tot slot. Met een knipoog: “En het leuke is, hier op Duivenvoorde heb ik die grote tuin nu. Heerlijk als ik na een dag hard werken de oprijlaan af fiets en bedenk en zie wat we vandaag weer allemaal gedaan hebben!”

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina