Nazomeren bij landgoedwinkel Duivenvoorde

vrijdag 7 september 2018
 • Nauwelijks een jaar geleden feestelijk geopend is de winkel in de Hof van Duivenvoorde inmiddels niet meer weg te denken van het landgoed. Welke lekkernijen zijn echte bestsellers deze zomer, waar staat de groente- en fruitkraam en wat is toch het geheim van de kok van de Hof van Duivenvoorde?

  Van bloemenhoning tot siepeljam
  Tijdens deze historisch zinderende zomer staat de museumwinkel in het teken van bloemen en bijen. De focus ligt op zoete en hartige lekkernijen, maar ook op bijzondere kruiden en zeldzame bloemzaden met extra aandacht voor de honingbij. Het ‘Handboek voor Bijenfans’ gaat snel van de hand, en de bloemenhoning en vlierbessengelei zijn regelmatig uitverkocht. De zomerse bestseller is echter een hartige siepeljam, die ook culinair gebruikt wordt door de kok van de Hof van Duivenvoorde.

  Onder de loep
  Ook voor de jeugdige bezoekers is er volop leuks te vinden in de winkel. Denk aan handgemaakte ridderpakken of prinsessenjurken, en ook loepbakjes waarmee je insecten letterlijk ‘onder de loep’ kan nemen zijn interessant en spannend. In de landgoedwinkel is het altijd gezellig druk met kijkers en kopers; enthousiaste vrijwilligers helpen graag bij de soms moeilijke keuze uit het zeer gevarieerde aanbod.

  Uit eigen tuin
  Alles gezien in de winkel? Vergeet dan niet, voordat je weer naar huis gaat, even langs de groente- en fruitkraam met verse biologische producten te lopen. Tweemaal per week wordt deze kraam, 50 meter van de winkel richting het parkeerterrein, gevuld met seizoensproducten uit de tuin en tegen een geringe vergoeding kan het meegenomen worden. Dat is – met de herfst in zicht – nog eens nazomeren op het landgoed!

       

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina