Geslaagde parkrijtuigdag Duivenvoorde

vrijdag 24 augustus 2018
 • Op zondag 19 augustus werd de terugkeer van vier historische parkrijtuigen feestelijk gevierd op landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. De rijtuigen, die vroeger door de bewoners van Duivenvoorde gebruikt werden, zijn volledig gerestaureerd. Dit werd gevierd met een dag vol dieren, demonstraties (met pony's, geiten, bokken en ezels) én natuurlijk de parkrijtuigen.

  Wat het verhaal achter de historische rijtuigen is, ziet u in deze korte video. Kijk mee over de schouder van projectleider Claas Conijn die over de rijtuigen en hun achtergrond vertelt.

  De afronding van het maandenlange restauratieproject van de rijtuigen werd feestelijk gevierd. Tijdens de rijtuigdag op zondag 19 augustus keerden de historische rijtuigen terug op het landgoed en waren er de hele dag demonstraties met diverse dieren (paarden, pony’s, geiten, bokken en ezels) én natuurlijk de rijtuigen. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

     

     

  Restauratieproject
  Drie van de vier rijtuigen in dit project komen uit het beheer van Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord en gaan over in langdurig bruikleen door Kasteel Duivenvoorde. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting der Heerlijkheden Oosterland, Sirjansland en Oosterstein, Stichting Bredius en Stichting Bonhomme Tielens.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina