Recordaantal bezoekers Dag van het Kasteel op Duivenvoorde

dinsdag 22 mei 2018
 • De belangstelling voor de Dag van het Kasteel, georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS), overtrof alle verwachtingen. Het evenement op Kasteel Duivenvoorde tijdens Tweede Pinksterdag trok bij benadering 3.000 bezoekers.

  Veel families wisten het kasteel en landgoed te vinden. De belangstelling voor de tentoonstelling ‘Het Verhaal van Duivenvoorde’ was groot, zo groot zelfs dat men er geen bezwaar in zag hiervoor buiten het kasteel te moeten aansluiten in de rij. Het schitterende weer maakte dat iedereen in het kasteelpark kon relaxen en picknicken en zich ondertussen goed kon vermaken met de vrolijke liederen van de troubadour. Kinderen kwamen volop aan bod met het maken van bloemzaadbommen, slootjesvissen en homemade bellenblaas XL, waarvan er 40 liter doorheen is gegaan. Aan het eind van de middag was er nagenoeg geen kind meer zonder gezichtje met prinsen- of prinsessenschmink.

  Zo’n grote drukte heeft ook zijn schaduwzijde
  Bezoekers die de drukte even wilden ontzien konden dit doen met een parkwandeling, een bezoekje aan de Marotzaal van het kasteel, of in de Leidse tuin bij de Hof van Duivenvoorde. Gebleken is wel dat met zoveel belangstelling het capaciteitsvraagstuk gaat spelen, zo waren de kinderen door hun materialen heen en schoten de parkeer- en toiletvoorzieningen tekort.

  Bij de volgende editie van de Dag van het Kasteel zullen oplossingen hiervoor goede aandacht moeten krijgen.

  Midzomeravonddiner
  Het volgende publieksevenement op Duivenvoorde is het Midzomeravonddiner. Een sfeervolle avond waarbij tegen de achtergrond van het eeuwenoude kasteel genoten kan worden van een uniek diner met ingrediënten voornamelijk uit eigen streek. 

  Voor foto's van de Dag van het kasteel kijkt u op onze Facebookpagina.  


  Terug naar nieuws

   

  Deel deze pagina