Hof van Duivenvoorde wint internationale architectuurprijs

dinsdag 1 mei 2018
 • Het Nederlandse architectenbureau 70F architecture heeft met het ontwerp voor de Hof van Duivenvoorde de Prix Versailles 2018 gewonnen. Het bezoekerspaviljoen werd uitgekozen als beste project in de categorie restaurant ‘exterieur’ in Europa. Op 15 Mei wordt in het UNESCO hoofdkantoor in Parijs bekend gemaakt of het daarmee ook het beste gebouw van de wereld is in deze categorie.

  Hof van Duivenvoorde is het bezoekerspaviljoen dat hoort bij Landgoed en Kasteel Duivenvoorde, een rijksmonument in Voorschoten. Stichting Duivenvoorde was de opdrachtgever en vroeg 70F architecture een gebouw te ontwerpen dat eruit zou zien als een schuur, maar dat tegelijkertijd transparant zou zijn en gasten een welkom gevoel zou geven.

  De Prix Versailles richt zich op projecten die een link weten te leggen tussen ‘commercie’ en ‘cultuur’ in vier typen gebouw: hotels, winkelcentra, winkels en restaurants. Projecten kunnen niet genomineerd worden; de Prix Versailles organisatie en internationale jury selecteert de winnaars. De selectie werd op 26 april tijdens een grootse internationale presentatie bekend gemaakt in Algiers. Bas ten Brinke, architect en eigenaar van 70F architecture, was persoonlijk aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

  Het gebouw is een toonbeeld van moderne architectuur, maar past tegelijktijdig uitstekend bij het kasteel dat dateert uit de 13e eeuw.

     

  Terug naar nieuws

   

  Deel deze pagina