Video - update rijtuigproject

woensdag 4 april 2018
 • Eind 2017 is begonnen met de restauratie van drie rijtuigen en een bokkenwagen van Kasteel Duivenvoorde. Dat was hard nodig, want de tand des tijds heeft de vier aardig te pakken gehad. Inmiddels is het project in volle gang en is er al veel gebeurd.

  Update
  Benieuwd wat er allemaal al gedaan is met de rijtuigen en waarom restauratie zo hard nodig was? Bekijk het in onderstaand filmpje.

  Rijtuigproject
  De parkrijtuigen van Duivenvoorde worden momenteel gerestaureerd door het RestauratieCentrum Stolk in Balkbrug. Het project maakt deel uit van een omvangrijk project in Nederland om het hippomobiele erfgoed te behouden en ook weer beleefbaar te maken. Drie van de vier rijtuigen in dit project komen uit het beheer van Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord en gaan over in langdurig bruikleen door Kasteel Duivenvoorde.

  Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting der Heerlijkheden Oosterland, Sirjansland en Oosterstein, Stichting Bredius en Stichting Bonhomme Tielens.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina