Lieveheersbeestjes op Duivenvoorde

dinsdag 24 april 2018
  • Wie begin half april een bezoekje aan Kasteel Duivenvoorde bracht, stond op de Mangelkamer misschien even gek te kijken. Op de ramen en kozijnen waren namelijk tientallen lieveheersbeestjes te zien!

    Het is een jaarlijks terugkerend verschijnsel op het kasteel. Als het kouder wordt trekken de lieveheersbeestjes zich terug in kieren, hoeken en gaten. Vooral de oude kozijnen van de Mangel- en Museumkamer in het kasteel blijken ieder jaar geliefd. Na de winterperiode, als het buiten weer warmer wordt, komen de beestjes tot leven en willen ze naar buiten. Dat was half april het geval, toen het buiten ineens tropisch warm was. Tientallen lieveheersbeestjes waren toen te zien op en rond de ramen van de kasteelkamers op de derde verdieping.

    Voor de collectie en historische interieurs kunnen de beestjes geen kwaad; ze hoeven dus niet bestreden te worden. 

    Terug naar nieuws

    Deel deze pagina