Bijenwerkdag Duivenvoorde tijdens NLdoet succes

zondag 11 maart 2018
 • Afgelopen zaterdag 10 maart vond in het kader van NLdoet op Duivenvoorde een bijenwerkdag plaats. De dag was dankzij een heleboel enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers een groot succes, met als resultaat twee prachtige bijenhotels, de herlocatie van de bijenkasten en veel zaadbommen.

  Bijenhotels
  Tijdens deze grootste vrijwilligersactie van Nederland gingen de volwassenen op het landgoed aan de slag met het bouwen van twee bijenhotels en herlocatie van de bijenkasten. Er werd heel de middag hard gewerkt en het resultaat is prachtig!

  De bijenhotels zijn geschikt voor wilde bijen. Die steken niet en geven geen honing, maar zorgen wel voor bestuiving van planten. Deze bijen zijn daarom van grote waarde voor het ecosysteem van het landgoed.

        

  Bloemenzee voor de bijen
  Ook door de kids is er hard gewerkt: zij zijn aan de slag gegaan met zaadbommen voor de bijen. De zelfgemaakte zaadbommen hebben de kinderen vervolgens geplant op het landgoed, waarna de natuur nu de rest mag gaan doen. Wanneer er straks een kleurrijke bloemenzee ontstaan is, is dat niet alleen fijn voor de bijen maar ook een mooi gezicht voor wandelaars en bezoekers!

     

  Zitman & Co en House of Lords catering
  Schildersbedrijf Zitman & Co uit Voorschoten doneerde heel veel verfblikken die zijn gebruikt bij de bouw van de hotels. Halverwege de middag werden de hardwerkende vrijwilligers getrakteerd op smakelijk hapjes van House of Lords catering, waarna ze weer vol energie aan de slag konden. 

  Wij danken alle vrijwilligers voor hun enthousiaste bijdrage en gezellige aanwezigheid zaterdag!

    


  Foto's

  Meer foto's van deze geslaagde vrijwilligersmiddag zijn te vinden op onze Facebookpagina.


  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina