Een schatkamer van natuurproducten

donderdag 15 februari 2018
 • Sinds een half jaar heeft het kasteel er een unieke publiekstrekker bij: de museumwinkel in de Hof van Duivenvoorde. De winkel is het hele jaar door geopend (met aangepaste tijden in het winterseizoen). Na een wandeling door het park is het heerlijk rondneuzen in de winkel vol natuurproducten van het landgoed.

  Van oude boom naar snijplank
  Oude omgewaaide, of bij de herinrichting van het park gekapte bomen, krijgen hier een tweede leven als rustiek gebruiksvoorwerp, zoals snij- of sierplanken. Na het productieproces dat door het oplatten en drogen minimaal een jaar duurt, zijn de eikenhouten glad geschaafde en geoliede planken met logo gebrandmerkt, en daarmee de blikvangers van de winkel.

  Kasteelkaarsen en kruidenolie
  Nestkastjes en voederhuisjes gemaakt uit resthout zijn ook heel gewild in dit jaargetijde. Kasteelkaarsen van bijenwas, kruidenolie en -azijn uit onze eigen tuin behoren tot de echte hebbedingetjes. De onbetwiste bestseller is echter de honing van Duivenvoorde omdat die ‘zo lekker smaakt’ natuurlijk.

  Uitbreiding assortiment
  Houdt u van het landgoed met producten uit het bos, dan is de landgoedwinkel een echte stop over; alle producten zijn daar uit het goede hout gesneden. In het voorjaar zullen naast de museale cadeaus nog meer natuurproducten, onder andere uit de moestuin, in het assortiment worden opgenomen.

  Het historische landgoed als proeftuin van een circulaire economie, het kan verkeren.

     

  Bezoek
  In de winterperiode is de museumwinkel iedere zondagmiddag van 13:00 – 17:00 uur geopend. Vanaf zaterdag 14 april is de winkel iedere dinsdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur en bij evenementen geopend. Voor actuele openingstijden kijkt u hier (rechts op de pagina).

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina