Directeur Duivenvoorde naar Dordrecht

donderdag 8 februari 2018
 • Directeur Annette de Vries van landgoed Duivenvoorde wordt per 1 april a.s. hoofd collecties Dordrechts Museum. Annette was sinds 2012 directeur van Duivenvoorde waar zij voor die tijd als conservator werkzaam was.


  Foto: Carla Esser

  Annette heeft de afgelopen jaren een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het landgoed naar een “Open Duivenvoorde” en daarmee aan de aantrekkelijkheid van Duivenvoorde voor bezoekers. De veelzijdige programmering en evenementen in en om het kasteel voor jong en oud hebben bijdragen aan een sterke groei van het aantal bezoekers. Annette was onder meer de drijvende kracht achter de herinrichting van het park, de bouw van het bezoekerspaviljoen en het Restauratiefonds. Dankzij haar is de interne organisatie inclusief het grote aantal vrijwilligers geprofessionaliseerd. 

  Adrienne Vriesendorp namens het bestuur van Stichting Duivenvoorde: “Wij betreuren het vertrek van Annette maar wij zijn haar zeer erkentelijk voor de enorme inzet die zij de afgelopen jaren aan Duivenvoorde heeft gegeven. Zonder haar was bijvoorbeeld de aankoop van ons nieuwe pronkstuk in de collectie, het winterschilderij van Andreas Schelfhout, niet gelukt. Wij wensen haar alle succes in haar nieuwe functie”. 

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina