De vier seizoenen van Duivenvoorde

donderdag 25 januari 2018
 •  Geen dag is hetzelfde in het landschapspark van Duivenvoorde. De vier seizoenen zorgen voor een eindeloze variatie in kleuren, geuren en geluiden in het park. We lieten een filmpje maken waarbij de vier seizoenen op het eeuwenoude landgoed schitterend in beeld zijn gebracht en in vogelvlucht te bewonderen zijn. Kijkt u mee?

  Beelden: Jacques van Herten

  Seasons op Duivenvoorde
  In 2017 werd er met de tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde aandacht besteed aan de vier jaargetijden, zowel binnen in het kasteel als buiten in het landschapspark. Per seizoen werd er een filmpje gemaakt dat een korte sfeerimpressie gaf van het kasteel en omringende landschapspark in Voorschoten.

  Binnen én buiten
  De seizoenen zijn een bron van plezier en verwondering. De ontluikende natuur in de lente, de eindeloosheid van zomeravonden, de kleurenpracht van de herfst en de ouderwetse en lichamelijke sensatie van de winter. Duivenvoorde heeft het allemaal. Buiten in het Engelse landschapspark met de tastbare beleving van de seizoenen: kijken, ruiken, voelen en proeven.

  Maar ook binnen in huis. Mensen hebben altijd de natuur – en daarmee de seizoenen – in huis gebracht. De historische interieurs en collectie van Duivenvoorde tonen talrijke voorbeelden hiervan: bloem- en diermotieven op wandbekleding, keramiek, boek en prent, zomerse doorkijkjes op familieportretten of de seizoenen als zelfstandig thema van kunstvoorwerpen.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina