Start bouw Het Grote Huis

donderdag 11 januari 2018
 • Op de historische buitenplaats Haagwijk zal naar verwachting dit jaar worden gestart met de bouw van een appartementengebouw met 14 appartementen: Het Grote Huis. Nu alle laan- en boskavels zijn verkocht en de eerste bewoners zijn gearriveerd, is de bouw van Het Grote Huis het sluit- en meteen het pronkstuk van deze eigentijdse monumentale buitenplaats.

  Het Grote Huis op Haagwijk
  De ontwikkeling van een nieuwe monumentale buitenplaats op Haagwijk, inclusief Het Grote Huis, is een initiatief van Stichting Duivenvoorde. De realisatie van het project is in handen van projectontwikkelaar Being Development samen met architectenbureau Power House Company en Delva Landscape Architects.

  Onder grote belangstelling werd er eind vorig jaar een informatieavond op Duivenvoorde gehouden. De aspirant-kopers kregen na afloop een ‘goodiekistje’ aangeboden met daarin ook een symbolische sleutel. Verrassende gesprekken met architecten en de ontwikkelaar zorgden voor een ontspannen sfeer die in de toekomst ook in Het Grote Huis moet gaan heersen.

       

  Historische buitenplaats
  Het appartementencomplex bestaat uit 14 luxueuze appartementen waaronder twee penthouses. Qua architectuur en ligging is dit ensemble van weidepercelen, bos en brede laan met statige vijver een parel van formaat. De vernieuwde parkaanleg op Haagwijk waar Het Grote Huis het centrale punt vormt, zorgt voor allure met planten die specifiek voorkomen op historische landgoederen.

  Sluiting voorinschrijving
  Op 15 januari om 12:00 uur sluit de voorinschrijving van deze onder ultramoderne architectuur te bouwen appartementen. De mogelijkheid om een aanlegplaats te kopen om ook per boot aan te meren, maakt dit een unieke plek om te wonen en te recreëren.

  De door Stichting Duivenvoorde lang gekoesterde ambitie om op historische grond een 21ste-eeuwse buitenplaats te stichten, is nu werkelijkheid aan het worden.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina