Project klokkenrestauratie Duivenvoorde van start

dinsdag 9 januari 2018
 • Het restauratieproject van de klokken van Duivenvoorde is van start gegaan. Acht klokken zullen in de loop van het jaar door de externe klokkenrestaurator Melgert Spaander, een van de meest toonaangevende restauratoren van uurwerken in Nederland, vakkundig onderzocht en gerestaureerd worden. De restauratie is het recentste project van het Restauratiefonds Duivenvoorde.

  Start werkzaamheden
  Het afgelopen jaar is er door het Restauratiefonds Duivenvoorde geld ingezameld om het project te financieren en begin 2018 starten de restauratiewerkzaamheden. Hiervoor is de klokkenrestaurator Melgert Spaander ingeschakeldSpaander is onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de klokken in de diverse Koninklijke Paleizen. Hij zal de klokken op Duivenvoorde stuk voor stuk onderzoeken en fotograferen, een restauratieplan opstellen en de restauratiewerkzaamheden vervolgens uitvoeren.

  Het gaat om een flötenurh, reiswekker, bureauklokje, twee consoleklokken en drie pendule’s. De klokken bevinden zich door het hele kasteel en geven het kasteel een bewoond karakter.

  De tijd staat stil
  Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Maar op dit moment tikt er niet zo veel in het kasteel. De tijd staat er stil – letterlijk. De prachtige klokken in de talrijke vertrekken van het kasteel geven steeds dezelfde tijd aan.

  Laat de klokken weer huiselijk tikken
  Wilt u een concrete bijdrage leveren aan dit project? Dat kan nog steeds. U kunt een eenmalige bijdrage doen via de donatiemodule op onze website (rechts op de pagina), een contante bijdrage doen in de plexiglazen box in onze museumwinkel (in de Hof van Duivenvoorde), of Vriend van Duivenvoorde worden. Voor overige mogelijkheden kijkt u op deze pagina.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina