Laatste hand aan vergulding Marotzaal

vrijdag 12 januari 2018
 • Deze winter gaan alle schilderijlijsten van de levensgrote portretdoeken van de familie Van Wassenaer uit de Marotzaal naar de restaurator Hoving & Klusener. Het is precies een jaar geleden dat de eerste penanttafels en -spiegels zijn gerestaureerd.

  Op schema
  Eind 2017 zijn ook de twee laatste sets (wandtafel en penantspiegel) voltooid en teruggeplaatst. De set uit de vroegere eetkamer bevindt zich momenteel in het restauratie-atelier.

  Het herstellen en restaureren van de vergulde objecten uit de 18de-eeuwse pronkzaal loopt op dit moment ook volledig volgens schema. De acanthuslijsten, die op de lambrisering van de Marotzaal zitten, moeten nog wel nauwkeurig worden onderzocht om de beste manier van restauratie vast te stellen.   

  Stralend middelpunt
  Het ziet ernaar uit dat in het voorjaar, bij de start van het nieuwe museumseizoen, de Marotzaal weer kan schitteren als visitekaartje van Kasteel Duivenvoorde.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina