Duivenvoorde trekt recordaantal bezoekers

donderdag 11 januari 2018
 • Nooit eerder zo veel bezoekers voor kasteel en park als in 2017

  2017 was een succesvol jaar voor Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten: nooit eerder trok het eeuwenoude landgoed met kasteel zo veel bezoekers. Zowel het aantal museum- en evenementbezoekers als wandelaars in het park nam het afgelopen jaar toe. De succesvolle Seasons-programmering en de opening van de Hof van Duivenvoorde droegen bij aan deze toename. Ook de zondagmiddagopstelling trok veel publiek.

  Forse stijging
  Hoewel er de afgelopen jaren al een stijging te zien was in de bezoekersaantallen was de toename in 2017 opvallend. Zo ontving Duivenvoorde het afgelopen jaar 16.700 museum- en evenementbezoekers; dat is maar liefst 38% meer dan in 2016. Het park trok naar schatting 15.000 wandelaars.

  Veel gezinnen en wandelaars
  De randprogrammering van de succesvolle tentoonstelling ‘Seasons op Duivenvoorde’ trok veel extra bezoekers naar het landgoed. Diverse evenementen, zoals Halloween en Midzomerouderavond, waren specifiek op gezinnen met kinderen gericht en daar werd goed gehoor aan gegeven. Ook de opening van bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde op het landgoed zorgde voor een toename in museum- en parkbezoekers.

  Duivenvoorde 800 jaar
  De stijgende bezoekersaantallen zijn geheel in lijn met de ambitie van Duivenvoorde om te blijven groeien. Duivenvoorde streeft naar een totaal bezoekersaantal (park en kasteel) van 50.000 in 2026, het jaar dat Duivenvoorde haar 800-jarig bestaan viert.

  Start museumseizoen 2018
  Na een wintersluiting opent Kasteel Duivenvoorde haar poorten weer op zaterdag 14 april met de tentoonstelling Het Verhaal van Duivenvoorde. Het park is wel het hele jaar door dagelijks geopend en ook in de Hof van Duivenvoorde zijn bezoekers van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.30 uur van harte welkom voor ontbijt, lunch of een drankje. Voor de actuele openingstijden kijkt u hier.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina