Succesvol kerstevenement op Duivenvoorde

maandag 18 december 2017
 • Het kerstevenement ‘Duivenvoorde in kerstsfeer’ afgelopen weekend op landgoed en kasteel Duivenvoorde is succesvol verlopen. Ruim vierduizend bezoekers brachten een bezoekje aan het sfeervolle en authentieke evenement in Voorschoten om er volledig in kerstsferen te komen.

  Live kerstmuziek, (warme) versnaperingen, een vrolijke kerstman, kampvuurtjes en een kasteel vol fonkelende kerstbomen: alles was op 16 en 17 december aanwezig voor het ultieme kerstgevoel. De rondleidingen door het kasteel waren al wekenlang uitverkocht, maar ook op de knusse kerstmarkt op het voorplein kwam veel publiek af.

  Kerstactiviteiten voor kids
  Voor de spannende kerstverhalen die in de historische Eetkamer voorgelezen werden was veel belangstelling. Oudere kinderen konden buiten aan de slag met het roosteren van marshmallows, het uitgraven van een kerstboom of het maken van eigen kerststukjes.

     

  Knusse kerstmarkt
  De knusse kerstmarkt op het voorplein, met houten chalets rond een enorme kerstboom, trok op beide dagen veel publiek. Bezoekers konden er genieten van warme versnaperingen en vrolijke kerstdeuntjes.

     

  Wintersluiting
  ‘Duivenvoorde in kerstsfeer’ is traditioneel de laatste mogelijkheid van het jaar om het kasteel van binnen te bewonderen voordat het museum met wintersluiting gaat. In de wintermaanden is het kasteel niet te bezoeken. In april 2018 tijdens het Nationale Museumweekend zal het kasteel weer openen.

  Sfeerbeelden
  Jacques van Herten (Midvliet TV) maakte op zaterdag opnamen van het sfeervolle kerstevenement. Bekijk de sfeerbeelden hieronder terug.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina