Geslaagde bibliofielenbijeenkomst op Duivenvoorde

maandag 27 november 2017
 • Op zaterdag 25 november vond er een bijeenkomst voor leden van het Nederlands Genootschap voor Bibliofielen (NGB) plaats op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Het kasteel beschikt namelijk over een bijzondere collectie historische boeken in de adelsbibliotheek.

  Zo’n veertig bibliofielen werden ontvangen in de historische Marotzaal van Kasteel Duivenvoorde. Irene Storm van Leeuwen, vrijwilliger van Duivenvoorde, en haar man Jan, beiden lid van het NGB, toonden de bibliofielen de ‘pronkstukken’ uit de collectie.

  De boeken waren verspreid over de diverse kasteelkamers tentoongesteld. De bibliofielen maakten zo niet alleen kennis met de schitterende boeken, maar ook met het bijzondere interieur van het historische kasteel.

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina