Drukte bij museumwinkel Duivenvoorde

dinsdag 21 november 2017
 • In het drukke herfstseizoen waren alle vrijwillige handen nodig om het publiek van informatie en souvenirs te voorzien. De belangstelling voor de gloednieuwe museum- en landgoedwinkel is groot. De winkel verplaatsen van het kasteel naar de Hof - waar horeca en shop elkaar ontmoeten - bleek buitengewoon succesvol.

   

  Bezoekers worden stralend ontvangen door winkelbeheerder Jolanda Klaver en haar collega's. Niet alleen bezoekers voelen zich thuis in de gloednieuwe museumwinkel – ook de vrijwilligers van Duivenvoorde zelf.

  Wisselend assortiment
  Nu de winter om de hoek komt kijken en de drukte afneemt, wordt het winkelassortiment enigszins aangepast. Eikenhouten snijplanken van een omgevallen 120 jaar oude eik op het landgoed, vetbollen voor de vogels en vogelhuisjes van hout van het landgoed worden volop verkocht.

  Maar ook voor honing van de bijen, bijzondere boeken en unieke kaartensets met de foto’s van fotografe Sacha de Boer kunt u in de museumwinkel terecht. Daarnaast dient de winkel als informatiepunt met ticketshop voor activiteiten in en rond het kasteel.

  Kunstzinnige kluisjes
  Opmerkelijk zijn de lockers in de landgoedwinkel (zie foto onder). Verscholen achter een levensgrote tekening in vogelvluchtperspectief van kasteel en tuinen uit circa 1709, doet de lockerkast dienst als garderobe voor de bezoekers van het kasteel. Een feest om naar te kijken!

  Ook welkom in de winter
  De rust daalt neer op het landgoed; vanaf 5 november is de winkel alleen op zondag open van 13.00 – 17.15 uur (m.u.v. 24 en 31 december). Bij bijzondere gelegenheden en arrangementen zijn er speciale openingstijden. In 2018 opent de museumwinkel weer op zondag 7 januari.

  Het ‘1 + 1 = 3 principe’ is een klassiek voorbeeld waarbij verschillende functies elkaar versterken; óók in de Hof. De open haard wordt in de winter een plek waar lange gesprekken en warme dranken samengaan met een zoektocht in de winkel naar dat ene souvenir of boek over de geschiedenis van Duivenvoorde. U bent van harte welkom!

  Terug naar nieuws

     

     

  Deel deze pagina