Grote particuliere schenking voor Restauratiefonds Duivenvoorde

dinsdag 3 oktober 2017
 • Recent ontving het Restauratiefonds Duivenvoorde in Voorschoten van een particulier uit de regio een schenking van € 100.000. Deze schenking wordt de komende vijf jaar ingezet voor tastbare restauratieprojecten op Duivenvoorde; een van de Top 100 Rijksmonumenten van Nederland.

  Het verschil maken
  Stichting Duivenvoorde is zeer verheugd over deze schenking. Directeur Annette de Vries: “Het is een teken van vertrouwen in de inspanningen van de Stichting om dit ensemble voor toekomstige generaties te behouden. We hopen dat dit voorbeeld navolging krijgt”.

  De bijdrage gaat om te beginnen naar de restauratie van de historische tuinmuren en hekwerk in de Leidse tuin. Mede dankzij deze schenking kan het project dit najaar nu feitelijk in gang worden gezet. Andere financiers van dit restauratieproject zijn de Provincie Zuid-Holland (erfgoedlijn landgoederenzone), Holland Rijnland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Duivenvoorde.

  Restauratiefonds Duivenvoorde
  Het Restauratiefonds Duivenvoorde is opgericht in 2012 en draagt op een tastbare wijze bij aan concrete restauratieprojecten binnen het kasteel en landgoed. Het historisch torenuurwerk klingelt weer (project 2012), de 18de-eeuwse Marot Zaal krijgt gefaseerd haar oorspronkelijke vergulding terug (project 2013-2014), het schilderij Schaatsers bij een Hollandse stad van Andreas Schelfhout (1857) uit voormalig familiebezit is weer thuis op Duivenvoorde (project 2015) en de historische tuinmuren van de Leidse tuin worden binnen afzienbare tijd gerestaureerd (project 2016). Het restauratieproject 2017 heeft tot doel alle klokken in huis weer te laten tikken.  Stichting Duivenvoorde heeft de ANBI-status. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

  Naast eenmalige donaties kan men de stichting helpen door vriend van het Restauratiefonds te worden. Dit kan al voor € 50 per jaar. 

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina