Ook in het najaar volop activiteiten op Duivenvoorde

vrijdag 1 september 2017
 • De feestelijke openstelling van de Hof van Duivenvoorde, tijdens Open Monumentenweekend op 9 en 10 september, markeert een bijzonder begin van de herfst en winter op het landgoed. Het gastvrije bezoekerspaviljoen is alle seizoenen open waardoor een bezoek aan Duivenvoorde wel heel aantrekkelijk wordt.

  Van kindercollege tot kasteelconcert
  Het herfstseizoen op Duivenvoorde staat boordevol bijzondere activiteiten zoals de Museum Jeugd Universiteit voor kids en Open Monumentenweekend voor jong én oud. Huwelijkskandidaten in spe kunnen Duivenvoorde eind september als sprookjesachtige trouwlocatie komen bewonderen. Houd u van (klassieke) muziek? Dan is wellicht het muziektheater Ariadne auf Naxos of het kasteelconcert iets voor u; de akoestiek in de eeuwenoude Marotzaal is uniek. En uiteraard kan bij de seizoenswisseling een avontuurlijke wandeling (al dan niet met de gratis app) over het landgoed met gids niet ontbreken.

  Winterse activiteiten op Duivenvoorde
  De tentoonstelling Seasons op Duivenvoorde wordt op zondag 29 oktober met een spectaculair Halloweenfeest afgesloten. De feeërieke kaarslichtrondleidingen luiden de winteractiviteiten in. Het avontuurlijke uitgraven van de eigen kerstboom begin december zorgt, samen met Duivenvoorde in Kerstsfeer, voor een adellijke kersthappening op en rond het kasteel. De speciale activiteiten van dit jaar worden 'outdoor' op 23 december beëindigd met een bijzondere winterwandeling waarna de Hof van Duivenvoorde u graag verwelkomt voor koffie, thee of een punt heerlijke (warme) appeltaart.

  Verruimde openingstijden kasteelmuseum
  Met de komst van de Hof van Duivenvoorde, dat het hele jaar geopend is, zijn ook de openingstijden van het kasteelmuseum Duivenvoorde verruimd. Tijdens het museumseizoen (t/m zondag 29 oktober) worden er vanaf 9 september iedere dinsdag t/m zondag rondleidingen aangeboden.

     

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina