Hof van Duivenvoorde feestelijk geopend

zaterdag 9 september 2017
 • Op vrijdag 8 september is de Hof van Duivenvoorde, het bezoekerspaviljoen van landgoed Duivenvoorde te Voorschoten, officieel geopend. Bij deze gelegenheid vertelde fotografe Sacha de Boer over haar 24-uurs verblijf op het 19de-eeuwse Engelse landschapspark van Duivenvoorde en toonde ze beelden van de fotoreportage die zij toen maakte. Haar openingshandeling was het openen van het grote luik voor de hoofdentree van de Hof.

  Ontvangst met regen was voorzien
  Ruim tweehonderd genodigden waren ingegaan op de uitnodiging de opening van de Hof van Duivenvoorde bij te wonen. Het begin van de herfst kondigde zich aan, maar gelukkig was de regen voorzien en konden genodigden onder stoffen pagodetenten een plekje vinden.

  Blijven vernieuwen
  Annette de Vries, directeur van de Stichting Duivenvoorde, plaatste in haar welkomstspeech de ontwikkeling van Duivenvoorde in het kader van de levensfilosofie van de voormalige bewoners van het kasteel: ‘blijven vernieuwen, toewijding en vertrouwen in de toekomst’. Duivenvoorde staat in de top 100 van rijksmonumenten en geldt als icoon in de landgoederenzone van Zuid-Holland.

  Openingsspeech Sacha de Boer
  Sacha de Boer vertelde over haar loopbaan als portretfotografe en wat haar bewoog om met het maken van landschapsfoto’s buiten haar vakgebied te treden. Toen de poorten van Duivenvoorde gesloten waren, voelde zij zich als het ware overgeleverd aan het toeval van de omstandigheden en was ze geïmponeerd door de hoge bomen op het landgoed die in de avondzon hun schaduwen in het veld wierpen.

  Van het werk van Sacha de Boer is een kaartenset gemaakt, die verkrijgbaar is in onze museumwinkel.

  Terug naar nieuws

  Deel deze pagina