Geslaagd Open Monumentenweekend op Duivenvoorde

dinsdag 12 september 2017
 • Het weekend van 9 en 10 september trok veel bezoekers naar Duivenvoorde. Niet alleen kwamen er veel mensen af op de activiteiten die waren georganiseerd in het kader van Open Monumentenweekend; ook de onlangs geopende Hof van Duivenvoorde trok veel belangstelling. Ruim 2.200 bezoekers brachten dit weekend een bezoek aan Duivenvoorde.

  Knappe kindersuppoosten en muziek in de Marotzaal
  Op zaterdag werden bezoekers door het kasteel geleid door speciale kindersuppoosten. Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen waren leerlingen van groep 8 van verschillende Voorschotense basisscholen voor één dag suppoost in het kasteel. 's Middags verzorgde het Voorschotense The (Broken) Consort een schitterend inloopconcert in de Marotzaal.

    

  Drukte op zondag
  Op zondag werden er, dit jaar voor het eerst, in samenwerking met het Weekend van Voorschoten diverse creatieve en muzikale workshops, demonstraties en uitvoeringen op het landgoed georganiseerd. De tekenlessen, mini-concerten, muzikale optredens en creatieve workshops door Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties trokken veel belangstelling. 

     

  Publieksopening Hof van Duivenvoorde 
  Tijdens de Open Monumentendagen kon het publiek voor het eerst kennis maken met het onlangs geopende Hof van Duivenvoorde. Veel enthousiaste bezoekers kwamen al even een kijkje nemen en genoten er van een hapje, drankje en de fijne sfeer.

     

  Sfeerimpressie

  Bekijk hier een korte sfeerimpressie van de cultuurdag.

   

  Terug naar nieuws

   

  Deel deze pagina